Püreli Tavuk Pirzola Tarifi: Lezzet ve Pratiklik Bir Arada
Malzemeler (4 kişilik):
- 4 adet tavuk pirzola (but veya göğüs)
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı galeta unu veya pane harcı
- Tuz, karabiber, kırmızı biber
- Kızartma için sıvı yağ
Püre Hazırlığı:
- Patatesleri soyup küp küp doğrayın
- Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın (15-20 dakika)
- Suyunu süzüp sıcakken ezerek püre haline getirin
- Ilık süt ve tereyağını ekleyerek karıştırın
- Tuz ve karabiberle tatlandırın
Tavuk Pirzola Hazırlığı:
- Tavuk pirzolaları yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın
- Soğanı rendeleyip sarımsakları ezin
- Tavukları soğan, sarımsak, tuz ve baharatlarla marine edin (30 dakika)
- Üç ayrı kaba un, çırpılmış yumurta ve galeta unu koyun
- Tavukları önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulayın
Pişirme:
- Kızgın yağda tavukları altın rengi olana kadar kızartın
- Fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın
- Püreyi servis tabağına alıp üzerine tavuk pirzolaları yerleştirin
Püf Noktaları:
- Tavukları marine etmek lezzetini artırır
- Pürenin topaklanmaması için sütü ılık ekleyin
- Daha hafif olması için tavukları fırında da pişirebilirsiniz
- Püreye rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz
Servis Önerisi:
- Yanında yeşil salata veya sebze garnitürü ile servis edin
- Üzerine limon sıkarak tüketebilirsiniz
|