Püreli tavuk pirzola nasıl yapılır?

Günlük hayatın koşuşturmasında hem pratik hem de lezzetli bir akşam yemeği arayanlar için ideal bir tarif: Püreli tavuk pirzola. Kıtır kıtır tavukların patates püresinin yumuşak dokusuyla buluştuğu bu nefis yemek, sofralara şık bir sunum kazandırırken damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.

21 Kasım 2025

Püreli Tavuk Pirzola Tarifi: Lezzet ve Pratiklik Bir Arada


Malzemeler (4 kişilik):


  • 4 adet tavuk pirzola (but veya göğüs)
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu veya pane harcı
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • Kızartma için sıvı yağ

Püre Hazırlığı:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın
  • Tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın (15-20 dakika)
  • Suyunu süzüp sıcakken ezerek püre haline getirin
  • Ilık süt ve tereyağını ekleyerek karıştırın
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın

Tavuk Pirzola Hazırlığı:

  • Tavuk pirzolaları yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın
  • Soğanı rendeleyip sarımsakları ezin
  • Tavukları soğan, sarımsak, tuz ve baharatlarla marine edin (30 dakika)
  • Üç ayrı kaba un, çırpılmış yumurta ve galeta unu koyun
  • Tavukları önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulayın

Pişirme:

  • Kızgın yağda tavukları altın rengi olana kadar kızartın
  • Fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın
  • Püreyi servis tabağına alıp üzerine tavuk pirzolaları yerleştirin

Püf Noktaları:

  • Tavukları marine etmek lezzetini artırır
  • Pürenin topaklanmaması için sütü ılık ekleyin
  • Daha hafif olması için tavukları fırında da pişirebilirsiniz
  • Püreye rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Yanında yeşil salata veya sebze garnitürü ile servis edin
  • Üzerine limon sıkarak tüketebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;