Ispanaklı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Ispanaklı Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Ispanak, özellikle kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biridir. Sağlık açısından son derece faydalı ve lezzetlidir. Günümüzde her mevsim bulunabilmesine rağmen, en doğru olanı meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmektir. Ispanak, A, B ve K vitaminleri içerir ve fosfor, demir, kalsiyum gibi mineraller sayesinde kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Ancak ne yazık ki, özellikle çocuklar ıspanak yemekten pek hoşlanmazlar.

Bu durumu göz önünde bulundurarak, ıspanağı çocuklarımıza daha cazip hale getirmek için farklı tarifler denemekte fayda var. Ispanaklı patates püresi de bu yenilikçi tariflerden biridir ve denemeniz tavsiye edilir. Hem lezzetli hem de besleyici olan bu tarif, patatesin de faydalarını içerir. Patates, içerdiği protein, vitaminler ve lifler sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Patates ve ıspanağı marketlerde ve manavlarda kolayca bulabilirsiniz. Ispanaklı patates püresi, ızgara et, tavuk ve balık yanına mükemmel bir garnitür olarak sunulabilir.

Ispanaklı Patates Püresi İçin Malzemeler
  • 4 adet patates
  • 500 gram ıspanak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
Ispanaklı Patates Püresi Nasıl Yapılır?
  • Öncelikle patatesleri yıkayıp soyun ve doğrayarak bir tencereye koyun. Üzerini kapatacak kadar su ilave edin. Patatesleri doğrayarak koymanız, daha hızlı pişmelerini sağlar.
  • Ispanakları da aynı şekilde yıkayıp, elinizle böldükten sonra bir tencere veya tavada haşlayın. Ispanak kendi suyunu bırakacağı için ekstra su eklemenize gerek yoktur. Ispanak suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pişen patates ve ıspanağı bir araya getirip karıştırın ve blenderdan geçirin. Püre haline gelen karışıma süt ilave ederek, 3-4 dakika daha ocakta karıştırarak pişirin.
  • İstediğiniz kıvama gelen püreye tuz, karabiber ve kaşar peynirini ekleyin. Birkaç kez karıştırarak ocaktan alın.
  • Ispanaklı patates püresi servise hazır hale gelmiştir. Sıcak servis yapmanızı tavsiye ederiz, aksi takdirde kaşar peyniri içinde donabilir. Üzerine karabiber ve kırmızı biber serpebilir, farklı şekillerde süslemeler yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Civciv Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Civciv Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Patates Püresi Tarifi ve Malzemeleri