{ "title": "Yoğurtlu Patates Püresi", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/yogurtlu-patates-puresi(1).jpg", "date": "19.01.2024 12:18:22", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Yoğurtlu patates püresi; Yaz aylarında özellikle tercih edilen yoğurtlu patates püresi et yemeklerinin yanında uyumu ile çok tercih edilen bir garnitür çeşididir. Özellikle yoğurdun püreye kattığı lezzet bir başkadır. Patates ve yoğurt iyi bir ikilidir. Her yemekte sıkça kullandığımız iki üründe birçok kişinin yemek masasında daima olan ve herkes tarafından sevilen besinlerdir. O yüzdende ikisinin bir araya geldiği yemekler hep sevilir. Her nedense yoğurtlu patates püresi herkesin damak tadına hitap eden bir yapıdadır. Çocuk genç yaşlı demeden herkesin severek tükettiği bu püre çeşidinin bugün sizlere tarifini vereceğiz.

Yoğurtlu patates püresi malzemeleri
Yoğurtlu patates püresi nasıl yapılır?

Öncelikle patateslerin yıkanması gerekir. Yıkanan patatesleri haşlayabilmek için bir tencere içerisine koyarak yeterli miktarda su ilave edilir. Daha sonrasında ocağa konan patatesler yumuşayıncaya kadar yani haşlanıncaya kadar ocakta pişirilir. Haşlanan patateslerin suyu değiştirilerek ılımaya bırakılır. Elle tutulabilecek kıvama gelen patatesler soyularak derin bir kâse içerisine bir bıçak yardımı ile doğranarak beklerken, diğer taraftan yine bir kâse içerisine yoğurt ve mayonez konularak harmanlanır. Birbiri ile karışımı iyice oluncaya kadar karıştırıcı yardımı ile karıştırılır. Sonrasında içerisinde ince şekilde kıyılmış maydanozlar ilave edilir ve arkasından tuz ve havanda ezilmiş sarımsaklar eklenerek yeniden karıştırıcı ile karıştırılır.

Diğer taraftan patatesleri yine robot yardımı ile parçalanarak püre kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Devamında içerisine sütümüzü ilave ederek robot ilke karıştırılmaya devam edilir ve süt ile patates gereken akıcı kıvama geldiğinde içerisine tereyağı eklenerek bir iki daha karıştırılır. Hazırladığımız patates püresi bir servis tabağına alınarak boş yer kalmayacak şekilde yayılır. Daha sonra yoğurt karışımımız üzerine gezdirilerek döküldükten ve patates gözükmeyecek şekilde dağıtıldıktan sonra süs için kırmızı biber veya pul biberi kullanılarak süslenir. Dilerseniz maydanoz yaprakları ile de süslemeye ilaveler ekleyebilirsiniz. Ayrıca kuru nanede tam bir süsleme aracıdır. Hepsini şekilli bir biçimde yoğurtlu patates püremizin üzerine serpiştirdikten sonra artık garnitürümüz yemek masası için hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }