{ "title": "Tatlı Patates Püresi", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/tatli-patates-puresi.jpg", "date": "21.01.2024 16:36:38", "author": "burçin güngör", "article": [ { "article": "Tatlı patates püresi için öncelikle tatlı patates bulmalıyız. Özellikle kasım ayları gibi tatlı patateslerin tam zamanıdır ve marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Adından da anlaşılacağı üzere tatlı gibi olan tatlı patatesler süper gıdalar arasında yer alan bir besindir. Hem vitamin hem de mineral deposu tatlı patatesin ana vatanı Peru'dur. Ancak artık bizim ülkemizde, Akdeniz Bölgesinde de üretimi yapılıyor. Tatlı patatesin tadını merak ederseniz tadı patates, balkabağı, havuç karışımına benzer. Tatlı patatesleri özel günler ve davetlerde hoş bir alternatif olarak düşünebilirsiniz ayrıca patateslerle yapılabilecek onlarca yemek var. Bunlardan biri olan tatlı patates püresi nasıl yapılır bir bakalım.

Tatlı Patates Püresi İçin Malzemeleri
Tatlı Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle marketlerden satın aldığımız tatlı patatesler yıkayın ardından güzelce kurulayıp patateslerin üzerinde zeytinyağı gezdirelim. Sonra üzerine tuz ve taze çekilmiş karabiber ilave edin, hazırladığınız patatesi alüminyum folyoya güzelce sarıp, fırını 200 dereceye ayarlayıp içerisine yerleştirin. Yaklaşık yarım saat kadar fırında kalsın pişmiş yani yumuşamış olduğunu kontrol ettikten sonra fırından alalım. (Patates piştikten sonra bir 10 dk da hazırlanma süresi vardır yani bu püreyi 40 dk da hazırlamanız mümkün.) Patatesin kabuklarını soyup içerisine zeytinyağı ve kereviz tozu ekleyin ve karıştırın. Bir yandan da parmesan peyniri rendeleyin. Daha sonra taze biberiyeleri ince ince dilimleyin. Rendelediğiniz parmesan peynir ile karıştırın. Zeytinyağı ile ezip karıştırdığınız tatlı patateslerin içine peynir ve biberiye karışımını koyun, taze çekilmiş karabiber az tuz ilavesi ile güzelce karıştırın. En son servis kasesine alıp, üzerine parmesan peynir ve biberiye biraz da zeytinyağı koyup sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.
" } ] }