{ "title": "Sütlü Patates Püresi", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/sutlu-patates-puresi.jpg", "date": "19.01.2024 02:09:13", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Sütlü Patates Püresi, patates püresi doyurucu özelliği sayesinde genellikle ana yemeklerin yanında servis edilir. Ana yemek olarak da sıklıkla et yemekleri tercih edilir. Ayrıca hafif ve lezzetli bir tamamlayıcı yemek olması nedeniyle meze olarak da davet sofralarında sunulabilir. Patates püresi en rahat hazmedilen yiyeceklerden bir tanesidir. Çok geniş bir yelpazede hazırlanabilir. İçerisine tercihe göre tüm peynir çeşitleri ve başka malzemeler eklenerek farklı tatlar yakalanabilir. Pişirme seçenekleri de oldukça geniştir. Tercihe göre ister ocakta ister fırında pişirilebilir. Sütün yumuşatma özelliği sayesinde içerisine mutlaka süt tercih edilir.

Sütlü Patates Püresi İçin Malzemeleri
Sütlü Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Sütlü patates püresi tarifine başlamadan önce patatesler bol suda iyice yıkanır. Patateslerin üzeri çok çamurlu ise yemek fırçası ile kabukları fırçalanmalıdır. Daha sonra patateslerin kabukları soyularak 3-4 parçaya doğranır. Büyük ve derin bir tencereye biraz tuz ve yaklaşık 1 litre kadar su koyularak kaynatılır. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken püf noktası patateslerin haşlanması için tencereye yetecek ölçüde su koyulmalıdır. Bunun için en basit yöntem patatesleri tencereye koyduktan sonra suyun patateslerin iki parmak üzerinde kalmasıdır. Su kaynadıktan sonra içerisinde doğranan patatesler ilave edilir. Patateslerin çok zarar görmemesi için kaynarken çok karıştırılmamasına dikkat edilmelidir. Patateslerin bir kürdan yardımıyla arada bir delinip pişip pişmediği mutlaka kontrol edilmelidir. Patatesin pişip pişmediği kürdanın çok rahat içine saplanmasından anlaşılacaktır. Bu süre 12-15 dakika kadardır. Patatesler haşlandıktan sonra süzülerek soğuması için derin bir kaba alınır. Çatalın tersi ile ya da bir ezici ezici kullanılarak da patatesler ezilebilir. Patatesler sıcakken içine tereyağı ve tuz ilave edilerek tereyağı eriyene kadar iyice karıştırılır. Hazırlanan patatesler orta boy yanmaz yapışmaz bir tencereye alınır. Kısık ateşe alınan patateslerin üzerine süt ilave edilerek tel çırpıcı ile karıştırılır. Pürüzsüz ve yumuşak bir kıvam elde edene kadar karıştırma işlemine devam edilir. Patates püresi macun kıvamını aldığında ocaktan alınır. Sütlü patates püresi sıcak olarak ve tercihe göre üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek servis yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }