{ "title": "Soslu Patates Püresi", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/soslu-patates-puresi.jpg", "date": "21.01.2024 10:21:48", "author": "ıbrahim yüceol", "article": [ { "article": "Soslu patates püresi, soslu patates püresi her yemek yanına yakışan ve sofralarda soğuk meze olarak tercih edilen mükemmel lezzettir. Soslu patates püresi özellikle, tavuk ve et köftelerin yanında eşsiz bir lezzet olarak bulunur. Bu mükemmel lezzet kişinin tercihine göre yapılır. Soslu patates püresi için, sarımsak, hardal, soğan, bezelye, çeşitli sebzeler ve kişinin zaman zevkine uygun tüm sebzeler kullanılabilir. Oldukça bol malzeme kullanabilen püre sebze bakımından oldukça bol gıdalarla zenginleştirilerek yapılması mümkündür. Yapılan meze ve yemek çeşitlerinde, damak zevkine hitap etmek çok önemlidir.

Soslu Patates Püresi Malzemeleri
Sos için
Soslu Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle patatesleri iyice yıkayıp haşlıyoruz. Patatesler haşlanırken, kaşar peynirini rendeleyip 10 dakika dolapta bekletiyoruz. Haşlanan patatesleri soyup, püre haline getirene kadar eziyoruz. İçine pul biberi, tuzu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Dolapta bekletilen kaşar peyniri, tuz ve pul biberi ekledikten sonra patates püresinin içine ekleyip iyice karıştırıyoruz. Sosu hazırlamak için tereyağını eritip, sütü ekleyip iyice çırpıyoruz. İçerisine, tuz ve karabiberi ekledikten sonra 4 dakika kaynatıyoruz. Hazırlanan sosla birlikte, patates püresini iyice karıştırıp, minik fırın güveçlerine, soslu patates püresini boşaltıyoruz. Güveç üzerine boşaltılan soslu patates püresinin üzerine çok az kaşar peynir ekleyip 170 derecede 8 dakika üzeri kızarana kadar fırında pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra 15 dakika dinlendirin ve servis edin.
" } ] }