{ "title": "Sebze Püresi", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/sebze-puresi.jpg", "date": "19.01.2024 19:00:10", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "
Sebze Püresi, özellikle de diyet yapan kişiler için son derece besleyici ve kalorisi düşük bir yiyecektir. İçine birçok faydalı sebze konularak yapılan sebze püresini sofralardan ve öğünlerinizden kesinlikle eksik etmemelisiniz.

Sebze Püresi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Sebze Püresi Nasıl Yapılır?

Öncelikle tencereye bir buçuk litre kadar su koyun. Daha sonra suyun içine limonu sıkın sonra yer elmasını, patatesi ve kerevizi küp, küp doğrayın. Sonra baharatlar ile bu içinde sebzeleri haşlamaya bırakın. Haşlanan sebzeleri püre kıvamına getirerek bir köşeye alın. Daha sonra tava içerisinde tereyağını sarımsaklar ile eritin. Biraz yakın erimekte olan tereyağının üzerine kremayı da ilave ederek bir taşım daha kaynatın. Püre kıvamına getirdiğiniz sebzeler ile bu karışımı kaynatın. İsteğe bağlı olarak üzerine yeniden tereyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sebze Püresi Hazırlar İken Dikkat Edilecek Noktalar
" } ] }