Sebze Püresi, özellikle de diyet yapan kişiler için son derece besleyici ve kalorisi düşük bir yiyecektir. İçine birçok faydalı sebze konularak yapılan sebze püresini sofralardan ve öğünlerinizden kesinlikle eksik etmemelisiniz.
Sebze Püresi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Yarım limon
Bir orta boy patates
Bir paket (200 gram) krema
3-4 adet yer elması
Üç diş sarımsak
Tuz
İki yemek kaşığı kadar tereyağı
Bir büyük boy kereviz
Bir çay kaşığı kekik
Bir çay kaşığı fesleğen
Bir çay kaşığı nane
Bir çay kaşığı kadar pul biber
Sebze Püresi Nasıl Yapılır?
Öncelikle tencereye bir buçuk litre kadar su koyun. Daha sonra suyun içine limonu sıkın sonra yer elmasını, patatesi ve kerevizi küp, küp doğrayın. Sonra baharatlar ile bu içinde sebzeleri haşlamaya bırakın. Haşlanan sebzeleri püre kıvamına getirerek bir köşeye alın. Daha sonra tava içerisinde tereyağını sarımsaklar ile eritin. Biraz yakın erimekte olan tereyağının üzerine kremayı da ilave ederek bir taşım daha kaynatın. Püre kıvamına getirdiğiniz sebzeler ile bu karışımı kaynatın. İsteğe bağlı olarak üzerine yeniden tereyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.
Sebze Püresi Hazırlar İken Dikkat Edilecek Noktalar
Sarımsak, lahana, soğan ve pırasa gaz yapacağından dolayı dokuzuncu aya kadar tavsiye edilmez. Şalgam, ıspanak, kara lahana ve pancar nitrat içerdiğinden dolayı piştikten sonra yirmi dört saat içinde yenmelidir.
Sebze püresine kesinlikle tuz ilave edilmemeli tuzsuz yapılmalıdır.
Sebze püresini yaparken tel süzgeç ve karıştırıcı kullanılmalı, çatal ile ezilerek bebeğe verilmelidir. Bu biçimde bebekler taneli besinlere daha kolay ve daha çabuk alışırlar.
Bütün sebze püresinde havuç ve patates mutlaka olmalı diye bir kural yoktur. Mesela, havuç yerine domates, patates yerine de kereviz verilebilir.