{ "title": "Salçalı Patates Püresi", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/salcali-patates-puresi.jpg", "date": "20.01.2024 16:47:13", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Salçalı patates püresi, yemeklerinize ara sıcak olarak eşlik edecek farklı bir tariftir. Patates püresi zaten bütün hanımlar tarafından kurtarıcı gibi hazırlanan ve severek tüketilen yardımcı yemeklerden biridir. Kolay hazırlanması ve malzemelerinin oldukça pratik olması nedeniyle patates püresi tarifleri her zaman tercih edilir. Özellikle et ve tavuk yemeklerinde, ızgara türlerinde önemli bir yardımcı destektir. Pilav ve makarnanın yerine yemeklerinizde salçalı patates püresi ikramı yapmanız herkes için bir değişiklik olacak. Şimdi zaman kaybetmeden tarifimizi hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Salçalı patates püresi için gerekli malzemeler
Salçalı patates püresi nasıl yapılır?

Önce püreyi yapmak için patatesleri hazırlayalım. Dış kabuklarını bol suyla yıkayalım ve bir tencerenin içine alalım. Tencereyi patatesleri haşlayacağımız kadar suyla dolduralım. Suyun patatesleri geçmesi yeterli olur. Önce yüksek ateşte, ardından orta ateşte patatesler haşlansın. Arada patatesleri kontrol ederek, diğer hazırlıklarımızı yapalım.

Kuru soğanı yemeklik şekilde küp doğrayalım. Bunları tavanın içine alarak, tereyağı ve sıvı yağıyla birlikte kavuralım. Soğanlar şeffaflaşmaya başladığında, içine kırmızı pul biber, karabiber ve tuzu ilave edelim. Bu malzemeleri birkaç dakika kavurun. İçine domates ve biber salçasını da ilave edin. Salçalarla birlikte yine kokusu çıkana kadar kavurun ve tavaya yarım çay bardağı kadar su ilave edin. Bunu salçalı sos gibi pişirin.

Bu arada patateslerde haşlanmıştır. Sıcak suyun içinden aldığınız patateslerin kabuklarını soyun. Bunları bir kâseye alarak, patates ezici aletle iyice ezin. Arzu edenler mikserle patatesleri ezebilir. Böyle daha pürtüksüz bir kıvam elde edebilirsiniz. Ezilmiş patateslere tavada hazırladığınız salçalı sosu da ilave edin. Hepsini güzelce harmanlayın. Daha sonra salçalı patates püresi servis tabaklarına alınarak ikram edilebilir. Görselliğe önem veriyorsanız, püreyi kalıplara koyarak tabaklara alabilirsiniz. Yanında ızgara köfte ile nefis bir ikramlık olur.

Afiyet olsun.
" } ] }