{ "title": "Püre", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/pure.jpg", "date": "20.01.2024 02:01:42", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Püre, sebzelerin ezilerek ya da süzgeçten geçirilerek yapılan bir meze çeşididir. Oldukça sevilir ve et yemeklerinin, tavuk yemeklerinin, yanına pilavların yanına oldukça sık yapılır. Püre büyüklerin çok sevdiği düşük kalorili bir mezedir. Bu nedenle çok tercih edilir. Birçok sebzenin püresi yapılabilir. Bunlardan en yaygın olarak yapılanı ise patates püresidir. Yaygın olarak yapılır ve çok sevilerek tüketilir. Sağlıklı ve besleyicidir. Süt, tereyağı ve kaşar peyniri ile yapılır. Damak tadına göre farklı baharat ve malzemeler konulabilir. Püre büyükler için yapılan bir yemek olması ile bebekler içinde oldukça sık yapılan bir yiyecektir. Yeni katı gıdalara geçen bebekler için en çok tercih edilen ek gıdalardan biri sebze ve meyve püreleridir. Beş veya altıncı ayda katı gıdaya geçecek olan bebeklere en çok tercih edilen ek gıdalardan biridir. En çok tercih edilen püre çeşitleri bebeğin ayına uygun olarak patates havuç kabak brokoli karnabahar püresi kullanılabilir. Bunlarla beraber şeftali muz kayısı elma küreleri de bebekler için kullanılır. Bebekler için hazırlanan sebze püreleri daha çok sebzeler buharda haşlanarak yapılır. Meyveler ise karıştırıcıdan ya da ev ezilerek hazırlanır pürenin kıvamı bebeğin ayına uygun olarak hazırlanır. Şimdi büyükler için çok tercih edilen et, makarna, tavuk yemeklerinin yanına yapılan patates püresi tarifine bakalım.

Patates püresi, en çok yapılan türlerden biridir. Patates püresi hemen hemen her yemeğin yanına yakışan bir püre çeşididir. Özellikle et yemekleri et köfte yanına sıklıkla yapılır. Et yemekleri daha çok pilav ile servis edilir. Fakat bu daha çok kalori almanıza sebep olur. Bu nedenle patates püresi pilav yerine servis edilebilir. Böylelikle hem lezzetli hem doyurucu hem de düşük kalorili bir yemek yemiş olursunuz. Patates püresi damak tadına göre sade sütlü kaşarlı ve baharatlar eklenerek yapılır şimdi çok tercih edilen bu güzel meze tarifi ne bakalım.

Patates püre yapımı için gerekli malzemeler
Patates püre nasıl yapılır?

Patates püresi yapımı için ilk olarak bir kilo küçük haşlamalık patates alınır. Patatesler yıkanır ve tencereye alınır üzerini geçecek kadar su ilave edilir. Zamanınız kısıtlı ise düdüklü tencerede pişirerek daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Düdüklü tencerede yaklaşık yarım saat de pişecektir. Tencereye konulan patatesler ocağa alınır ve haşlanmaya bırakılır. Patatesler haşlanınca ocaktan alınır. Haşlanmış patatesler soyulur ve patates ezici veya çatalla ezilir. Ardından üzerine kaşar rendesi tereyağı süt karabiber ve tuz eklenerek karıştırılır, blenderden geçirilir. Eğer karıştırıcı yok ise çatal yardımıyla ezilerek bu işlem yapılabilir. Tekrar ocağa alınıp Birkaç dakika Ocaktan çevrilerek karıştırılır ve ocaktan alınıp servis edilir.
" } ] }