{ "title": "Püre", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/pure.jpg", "date": "20.01.2024 02:01:42", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Püre, sebzelerin ezilerek ya da süzgeçten geçirilerek yapılan bir meze çeşididir. Oldukça sevilir ve et yemeklerinin, tavuk yemeklerinin, yanına pilavların yanına oldukça sık yapılır. Püre büyüklerin çok sevdiği düşük kalorili bir mezedir. Bu nedenle çok tercih edilir. Birçok sebzenin püresi yapılabilir. Bunlardan en yaygın olarak yapılanı ise patates püresidir. Yaygın olarak yapılır ve çok sevilerek tüketilir. Sağlıklı ve besleyicidir. Süt, tereyağı ve kaşar peyniri ile yapılır. Damak tadına göre farklı baharat ve malzemeler konulabilir. Püre büyükler için yapılan bir yemek olması ile bebekler içinde oldukça sık yapılan bir yiyecektir. Yeni katı gıdalara geçen bebekler için en çok tercih edilen ek gıdalardan biri sebze ve meyve püreleridir. Beş veya altıncı ayda katı gıdaya geçecek olan bebeklere en çok tercih edilen ek gıdalardan biridir. En çok tercih edilen püre çeşitleri bebeğin ayına uygun olarak patates havuç kabak brokoli karnabahar püresi kullanılabilir. Bunlarla beraber şeftali muz kayısı elma küreleri de bebekler için kullanılır. Bebekler için hazırlanan sebze püreleri daha çok sebzeler buharda haşlanarak yapılır. Meyveler ise karıştırıcıdan ya da ev ezilerek hazırlanır pürenin kıvamı bebeğin ayına uygun olarak hazırlanır. Şimdi büyükler için çok tercih edilen et, makarna, tavuk yemeklerinin yanına yapılan patates püresi tarifine bakalım.