{ "title": "Patates Püresi", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/patates-puresi(3).jpg", "date": "21.01.2024 09:35:31", "author": "Merve Kürcan", "article": [ { "article": "
Patates püresi, herkesin yapabileceği derecede çok kolay bir tariftir. Ancak tam kıvamını tutturmanız gereklidir. Yoksa patates püresinin lezzetini yakalayamazsınız. Birçok çeşit patates püresi bulunmaktadır. İsteyen damak zevkine uygun olarak kaşarlı patates püresi, fırında patates püresi, yoğurtlu patates püresi vb. Tarzda yapabilir. Patates püresine çoğu kişi margarin kullanarak yapar ancak ben gerek sağlık açısından gerekse lezzet açısından her zaman tereyağını tercih ederim. Ayrıca gerçek tereyağıyla yapılan patates püreleri tam kıvamında olurlar. Her neyse artık gelelim bu nefis patates püresinin tarifine.

Patates Püresi Malzemeleri
Patates Püresi Nasıl Yapılır?

Patatesleri haşlayınız. Patatesler haşlandıktan sonra farklı bir tencerenin içerisine tereyağını koyup eritmeye başlayın. Yağ eridikten sonra üzerine patatesleri ilave edelim. Patatesleri kaşıkla veya ezme aleti ile iyice ezip karıştırınız. Patatesleri ezmesi kolay olsun diye öncesinde küçük parçalara kesip öyle de ezebilirsiniz. Daha sonra üzerine 1 su bardağı soğuk sütümüzü ilave edip karıştırmaya devam edelim. Süt ısındıkça buhar olup uçacaktır. Böylece pürenin de kıvamı gelmeye başlayacaktır. Bu aşamada püreye yeterli miktarda tuz ilave edip, karar hale getiriniz.

Patates püresinin kıvamını tutturmak elinizin altındaki ocağın düğmesidir. Patates püresinin sıvı olmasını istiyorsanız, ocağı söndürün. Ancak biraz daha katı püre istiyorsanız, püreyi ocakta biraz daha tutmalısınız. Böylece katı kıvamı elde edebilirsiniz. Ardından püreniz servise hazırdır. İsteğe bağlı olarak pul biber, karabiberde ilave edebilirsiniz.

Bilgi Notu: Patates püresini yapıp deneyimli olduktan sonra ocak ısısını normal ayarda tutabilirsiniz. Eğer ilk defa patates püresi yapıyorsanız ısı ayarını düşük tutunuz, böylece heyecan yaşamazsınız. Bir de patatesler haşlandıktan sonra ezmek için mikserde karıştırmayınız, püreniz sakız gibi olur.

Patates Püresi Çeşitleri
" } ] }