{ "title": "Patates Püresi Sütsüz", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/patates-puresi-sutsuz.jpg", "date": "20.01.2024 00:26:23", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Patates püresi sütsüz, Patates püresi sütsüz hali ile de sofralarda yer almaktadır. Patates püresinin birçok çeşidi bulunmaktadır. Patates püresi çeşitleri tüm dünya mutfağında öncelikli olarak menülerde yer almaktadır. Patates püre çeşitleri çocuklarında kolaylıkla yiyebileceği ve severek tükettikleri bir besin kaynağıdır. Türk mutfağında oldukça önemli bir yere sahip olan patates sağlık ve lezzet açısından sevilen bir tattır. Patates püresi gelen misafirlere veya ev halkına kolaylıkla yapılabilen bir lezzet türüdür. Büyük, küçük herkesin damak zevkine hitap eden patates püresi çay keyfi saatlerinde çayın yanında da tüketilmektedir. Ev kadın toplantılarında, günlerde, kermes veya pikniklerde sunum şekli kolay olan lezzet olarak beğenilen patates püresi besin değeri olarak da oldukça faydalıdır. Diyet yapan kişilerinde kolayca tüketebildikleri kalorisi fazla olmayan fakat sağlığa faydalı olan besinler içinde barındıran patates püresi çoğu zaman servis tabaklarında aranan bir tat haline gelmiştir.

Patates püresi (Sütsüz) malzemeleri
Patates püresi (Sütsüz) nasıl yapılır?

Öncelikle patateslerin kabuğunu soyup olabildiğince küçük doğramalısınız. Sonrasında yanmaz bir teflon tavaya boşaltıp yavaş yavaş kısık ateşte pişirmelisiniz. Teflon tavadaki zeytinyağı ve kısık ateşte pişen patatesi kaşık yardımıyla piştikçe ezerek püre haline getirmelisiniz.1 veya 2 yumurtayı bir kâseye kırıp çırpmalısınız ve yumuşayan patatese ilave etmelisiniz. Patates püresi karışımına eklenen yumurtayı püreyle beraber iyce karıştırıp yumurtanın parçalar halinde kalmasını engellemelisiniz. Hızlı ve devamlı karıştırmanız yumurtanın belirsiz bir şekilde pürede yer almasını sağlayacaktır. Sonrasında tuz ve baharatlar ilave edilmelidir. Pişen püreyi servis tabağına alıp karabiber veya pul biber ile görsellik kazandırabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }