{ "title": "Patates Püresi Kaşarlı", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/patates-puresi-kasarli.jpg", "date": "20.01.2024 15:45:48", "author": "Betül", "article": [ { "article": "Patates Püresi Kaşarlı, keyifli sofraların vazgeçilmez garnitürlerinden biridir. Birçok yemekle bir arada sunumu yapılabildiği gibi tek başına da tüketilebilen lezzetlerdendir. Özellikle çocukların çok severek tükettiği yiyecekler arasındadır. Biz yetişkinler için de tadı vazgeçilmez olan patates oldukça doyurucu özelliği sayesinde birçok yemekte baş rolü üstlenir. Patates püresi kaşarlı için mutfağınızda her zaman var olan malzemeler yeterli olacaktır. Yapımı da oldukça kolay olan bu pürenin içine isterseniz çeşitli baharatlarla da tat katabilirsiniz. Bu pürenin yapımında çocuklarınızdan da yardım alarak keyifli bir aşçılık deneyimi elde edebilirsiniz. Arzuya göre de sade sunum yapılan bu güzel lezzetin içeriğine ve yapılışına bir göz atalım isterseniz. Herkese şimdiden kolay gelsin.

Patates Püresi Kaşarlı için gerekli malzemeler
Patates Püresi Kaşarlı Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerenin içerisine suyumuzu koyalım. Ocağımızı orta ateşte tutalım. Diğer yandan patateslerimizin dışını güzelce yıkayıp temizledikten sonra tenceremizin içerisine dizelim. Suyun içerisine az miktarda tuz koyabilirsiniz. Patatesler bu sayede tuzu da içlerine alarak haşlanacaklardır. Bizler de diğer tarafta kaşar peynirimizi rendeden geçirebiliriz. Patatesler yaklaşık 10 dakika içerisinde haşlanmış olurlar. Tecrübeli aşçılar bunu göz kararıyla da anlayabilirler fakat siz şüpheye düştüyseniz patateslere bir kürdan batırarak yumuşadıklarını anlayabilirsiniz. Haşlama işleminden sonra bir süzgeç yardımıyla patateslerinizin suyunu süzün. Aynı tencereye bir miktar soğuk su doldurup patatesleri içerisinde soyabilirsiniz. Bu sayede ellerinizi yakmamış olursunuz ve patateslerin de bir miktar soğumasını sağlarsınız. Soyduğumuz patatesleri büyük bir çatalla ezelim. Bu iş için özel üretilmiş geniş uçlu-ezici püre malzemelerinden de yararlanabilirsiniz. Bizim patates püresi kaşarlı tarifimizde patateslerimizi püre kıvamına getirdikten sonra bir süre kavurma işlemi olduğu için tencerenin içerisine yağımızı koyuyoruz. Hafif ateşte yağımız erirken üzerine elde ettiğimiz patates püresini ilave ediyoruz. Çok az süre çevirdikten sonra üzerine sütü ilave ediyoruz. Artık ocağı kapatabiliriz. Bu esnada isterseniz bir miktar karabiber ya da isteğe göre nane ekleyebilirsiniz. Tencerenin sıcaklığı azalmadan rendelediğimiz kaşar peynirinin bir kısmını ayırıp, kalanını püreye ilave edip her tarafına yayılacak şekilde karıştırıyoruz. Tadındaki son kontrolleri de yaptıktan sonra püreyi küçük toplar haline getirip servis tabağına yerleştirelim. Üzerine daha önceden ayırdığımız kaşar peynirini serpelim. Patates püresi kaşarlı artık sofradaki yerini almak için hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }