{ "title": "Patates Püresi Garnitürlü", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/patates-puresi-garniturlu.jpg", "date": "20.01.2024 03:57:10", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "Patates püresi garnitürlü, çok lezzetli bir tariftir. Hem sağlıklı hem de vitamin deposudur. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok güzel bir tariftir. Evinizde kolayca yapacağınız bir tariftir. Patates püresi içine koyulan garnitürle daha sağlıklı ve lezzetli oluyor. Hemde görsel olarak çok güzel görünüyor. Misafirlerin önce gözlerine sonra midesine hitap ediyor. Özellikle çocuklar bu salatayı çok seviyorlar. Patatesin püresi, kızartması ve yemeği yapılıyor. Her türlüsüde çok lezzetli oluyor. Patates zaten çok faydalıdır. Patates dünyada en çok tüketilen gıdalardan biridir. Patates önemli miktarda besin ve bitkisel ürün içermektedir. İnsan sağlığı için çok faydalı ve güvenle tüketilebilecek gıdalardan biridir. Patates A, C, K, B6 ve E vitaminleri içeriyor. Bunun yanında folatlar açısından da çok zengindir. Tam bir potasyum deposu olan patates aynı zamanda kalsiyum, demir, magnezyum içeriyor. Patates içerdiği besin maddeleri ile cilt sağlığı için çok yaygın olarak kullanılıyor. C vitamini bol miktarda bulunduruyor. Patates saç ve sindirim sistemi sağlığına önemli derecede faydalı oluyor. Patates kırışıklıkları ve siyah lekeleri giderir. Güneş yanıklarını tedavi eder. Kuru ciltlere iyi gelir. Patates cildi temizler. Patates saç sağlığını korur. Patates saç dökülmesini engeller. Patates kilo vermeye yardımcı olur. Enerji verir. Sindirim sistemi için faydalıdır. Patates bağırsak sağlığını korur. Strese oldukça faydalıdır.

Patates püresi garnitürlü tarifinin malzemeleri

Püresi için
Garnitürlü kısmı için
Üzeri için
Patates püresi garnitürlü tarifi nasıl yapılır?

İlk önce patatesleri soyalım ve güzelce yıkayalım. Daha sonra patatesleri küp-küp doğrayıp su ile haşlayalım. Kaşar peynirini rendeleyelim ve haşlanmış patateslerin içerisine ilave edelim. Sonra tuzu, tereyağını ve baharatları da ilave eklendikten sonra güzelce karıştıralım. Sonra fırın tepsisine yayalım. Daha sonra garnitürün suyu süzülür ve baharatlarla karıştırdıktan sonra patatesin üstüne güzelce yayılır ve bastırarak patateslerin içerisine geçmeleri sağlanır. Son olarak kaşar peynirde üzerinde serpilir ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırının üst kısmına atılır ve kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir. Susam gerçekten çok yakışıyor, börek hissi yaratıyor, bu tarif çok güzel herkese tavsiye ediyorum. Şimdiden herkesin ellerine sağlık.

Afiyet olsun.
" } ] }