{ "title": "Patates Püresi Et Sote", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/aptates-puresi-et-sote.jpg", "date": "19.01.2024 16:48:40", "author": "ESRA TOPAL", "article": [ { "article": "
Patates Püresi Et Sote, özenle süslenen görünümüyle ve ağzınızın suyunu akıtacak lezzette olan bu güzel yemek çeşidi sofralarımızın en güzel ana menüsü arasında yer almaktadır. Yapımı ve malzemeleri açısından oldukça basit olan Patates Püresi Et Soteyi evinize gelen misafirlerinizin kendilerini bir Saray Sofrasında hissetmeleri muhtemeldir. Yanında mis gibi tereyağı ile pişirilmiş pilav ve buz gibi serinleten cacıkla birlikte sunum yaptığınızda sofradakilerin iştahlarının açılmaması mümkün değildir. Bu yemeği hazırlarken etinizin özenle ve pamuk gibi pişmesi gerektiğini unutmamanız gerekmektedir. Eğer yeni alınmış et ise bir müddet dinlemeye almalı ve güzel soslarla hazırlanarak daha da lezzetli hale getirilmelidir.

Şimdi sıra bu lezzetli tarifin yapım aşamasından ve malzemelerinden bahsetmeye geldi;

Patates Püresi Et Sote Malzemeleri
Patates Püresi için
Patates Püresi Et Sote Nasıl Yapılır?

Önce ince ince kesilmiş kuşbaşı eti ocağa koyalım ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Bu pişirme aşamasında özellikle tencere kapağının yarım bırakılmış olmasına ve ateşin çok harlı olmamasına dikkat etmek gerekir. İyice yumuşayan etin üzerine salça, defneyaprağı, tuz ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edelim ve bir müddet daha pişirmeye devam edelim.

Diğer yandan patates püresi harcını hazırlamak için tencereye patatesleri kabuklarıyla birlikte koyalım ve haşlanıncaya kadar pişirelim. Ardından tencereye sütü ilave edelim ve patateslerin yumuşama kıvamına kadar ara ara karıştırarak pişirmeye devam edelim. Ardından tereyağı ve tuzu da ilave edelim ve ocağı kapatarak karıştırıcı ile patatesleri iyice ezelim. Pürenin daha akıcı olması için biraz da süt ilavesi yapılabilir. Güzel bir sunum için servis tabağına önce patates püresinin koyarak ardından pişen etlerimizi yaymadan patateslerin üzerine döşeyelim. Güzel demlenmiş pilav ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }