{ "title": "Patates Püresi Çeşitleri", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/patates-puresi-cesitleri.jpg", "date": "21.01.2024 21:20:34", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Patates püresi çeşitleri, Patates sebzesi hem lezzeti hem de her hali ile rahatlıkla kullanılabilen bir gıda türüdür. Özellikle yemeklerde çok kullanılan bu sebze içeriğindeki nişasta yoğunluğu bakımından çok doyurucu bir etkiye sahiptir. Yapısı itibarı ile sert etliler ve nişastalılar grubundan olan patates, özellikle çorbalarda, püreler de ve kızartma olarak kullanılan bir sebzedir. Ayrıca birçok fırın yemeğinde de tercih edilir. Patatesin lezzeti genellikle püre çeşitlerinde daha çok belli olur. Nedeni de püresi yapılırken kullanılan malzemelerdir. Özellikle süt, tereyağı ve rendelenmiş kaşar gibi malzemelerin kullanılması patates pürelerinin lezzetini öne çıkarmaktadır. Ayrıca patatesten yapılan pürelerin içerisine istenilen sebzeyi ilave ederek değişik lezzetler yaratmakta mümkündür. Bu yönünden ötürü de birçok restoranlarda ve hatta ev hanımlarının tercihi olarak her zaman karşımıza çıkar. Tercih edilmesinin bir diğer önemli sebebi de patates püre çeşitlerinin özellikle kırmızı et yemeklerinin yanını güzel süslemesi ve ayrı bir lezzet katması da çok etkilidir.