{ "title": "Patates Püresi Çeşitleri", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/patates-puresi-cesitleri.jpg", "date": "21.01.2024 21:20:34", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Patates püresi çeşitleri, Patates sebzesi hem lezzeti hem de her hali ile rahatlıkla kullanılabilen bir gıda türüdür. Özellikle yemeklerde çok kullanılan bu sebze içeriğindeki nişasta yoğunluğu bakımından çok doyurucu bir etkiye sahiptir. Yapısı itibarı ile sert etliler ve nişastalılar grubundan olan patates, özellikle çorbalarda, püreler de ve kızartma olarak kullanılan bir sebzedir. Ayrıca birçok fırın yemeğinde de tercih edilir. Patatesin lezzeti genellikle püre çeşitlerinde daha çok belli olur. Nedeni de püresi yapılırken kullanılan malzemelerdir. Özellikle süt, tereyağı ve rendelenmiş kaşar gibi malzemelerin kullanılması patates pürelerinin lezzetini öne çıkarmaktadır. Ayrıca patatesten yapılan pürelerin içerisine istenilen sebzeyi ilave ederek değişik lezzetler yaratmakta mümkündür. Bu yönünden ötürü de birçok restoranlarda ve hatta ev hanımlarının tercihi olarak her zaman karşımıza çıkar. Tercih edilmesinin bir diğer önemli sebebi de patates püre çeşitlerinin özellikle kırmızı et yemeklerinin yanını güzel süslemesi ve ayrı bir lezzet katması da çok etkilidir.

Patates püre çeşitleri; Genellikle et yemeklerinin yanında servis edilirken ayrıca iki sebze garnitürde eklenerek servis edilir. Patatesli garnitürler genellikle karbonatlı olduğundan yiyecek kişinin dengesini bozmamak için mutlaka sebze garnitürleri de ilave edilir.

İlk olarak patates püre çeşitlerini Fransızlar bulup zenginleştirmiştir. En büyük katkı onların yaptığı püre çeşitlerinden dolayıdır. Ayrıca yörelere ve yapıldığı ülkelere göre farklılıklar gösteren birçok patates püre çeşitleri vardır. Fransızlar sayesinde birçok dünya mutfağında aktif halde kullanılan patates püre çeşitleri neredeyse her ülke mutfağında kullanılan bir garnitür haline gelmiştir.

Patates püre çeşitleri, belirlenmiş sabit garnitürler halinden içerisine değişik lezzetler eklenerek çok farklı püre çeşitleri meydana getirebilir. Böylelikle bütün çeşitler arasında seçim yapabilme olanağı sağlar. Patates püre çeşitlerinin farklı olması bir sofra veya restoranda yenen yemeğin çeşitliliğini ve zenginliğini gösterir.

Patates püre çeşitleri
Patates püresi çeşitliliği, insanların değişik lezzetler araması ile ortaya çıkan garnitürlerdir. Her ne kadar basit gibi görünseler de lezzet açısından oldukça farklı bir yemektir. Kırmızı etlerin servis edilmesinde gözlere güzel bir görünüm sağlayan bu patates püre çeşitleri yemeğin lezzeti tamamlayan olağanüstü yardımcı yemeklerdir. İçerisine ilave edilen sebzeler ile yoğun nişasta yapısını değiştirmekte mümkündür. Tek tip beslenen yani kırmızı et düşkünü insanlar için sebze gıdası alabilmek için alternatif bir yan yemektir. Unutmayın dengeli beslenmek çok önemlidir. Bu yüzdende sadece klasik patates püreleri yerine daha çok sebzeli olanların tüketilmesinde fayda vardır. Afiyetler olsun.
" } ] }