{ "title": "Patates Püreli Kebap", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/patates-pureli-kebap.jpg", "date": "20.01.2024 15:05:30", "author": "yıldız arslan", "article": [ { "article": "
Patates Püreli Kebap: Patates yer altında yumru kısmı yenen bitkidir vitamin açısından oldukça zengindir. Patates genellikle yemeklerde kullanılır veya patates kızartması, yemek yanlarında garnitür olarak et yemeklerinin yanında püre olarak sevilerek tüketilir. Eskilerden annelerimizin yaptığı patates püreli kebaplar sofralarımızı süslerdi ve hepimizin severek tükettiği yemeklerden biri olurdu.

Patates püreli kebap malzemeleri: (Kebap için et alırken günlük taze kesilmiş dana eti almaya özen gösterin.)
Patates püreli kebap nasıl yapılır?

1 bardak sütü tencereye koyup içerisine bayat küçük parçalanmış ekmeği katıyoruz ve 5-6 dakika kadar kaynatıyoruz. Kaynayan ekmeklerin altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Bir yayvan tepsiye kıymayı alıyor ve üzerine soğanı rendeliyoruz.

Tepsideki kıyma, soğana iki yumurtayı kırıp sütle yumuşattığınız ekmeği, karabiberi, tuzu ve pul biberi ekleyip bir güzel yoğuruyoruz. Köftemiz iyice yoğrulduğunda fırın tepsisini yağlayıp köfteyi yayvan şekilde tepsiye seriyoruz. Köftenin üzerini yağlı bir kâğıt ile üzerini örtüyor ve önceden 190 dereceye ayarlayıp ısıttığımız fırına sürüyoruz 30 dakika pişiriyoruz. Diğer tarafta haşladığınız patatesleri soyuyoruz, patatesleri püre haline getirip içerisine süt, tereyağı ekleyip kısık ateşte bir taşım kaynatıp bırakıyoruz. Fırında pişmiş köftemizi bir başka tepsiye ters çevirip üzerine pişirdiğimiz püreyi düzgün bir şekilde seriyoruz. Kaşar peynirini köfteli pürenizin üzerine rendeliyoruz ve düzgün bir şekilde yayıyoruz. Tepsinizi tekrar fırına sürüp 15 dakika kaşarların eriyip üzeri kızarana kadar bekliyoruz. Kızaran püreli köftemizi fırından çıkarıp dilimleyip servis tabağımıza alıyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }