{ "title": "Patates Havuç Püresi", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/patates-havuc-puresi.jpg", "date": "21.01.2024 21:05:27", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Patates havuç püresi, püreler Fransızlar tarafından geliştirilen ve çeşidi çoğaltılan lezzetlerden birisi olsa da birçok ülkede kendine özgü çeşitleri de meydana gelmiştir. Bunlardan birisi de patatesli havuç püresidir. Bu pürenin hazırlanışı ve yapılışı ortalama kırk dakika kadardır. Basit içeriği ile hızlı bir şekilde kırmızı et yemeklerinin yanını rengiyle ve lezzetiyle kolaylıkla süsleyebilecek olan bu püre çeşidi hem farklı görüntüsü hem de değişik lezzet meraklısı kişilerin her zaman tercih edebileceği bir püre çeşididir.

Gelelim patatesli havuç püresi malzemeleri
Patates havuç püresi nasıl yapılır?

Önceden hazırladığımız patateslerimizi öncelikli olarak bir tencere içerisine alabildiği kadar su ile ocağa koyunuz. Haşlanan kadar ocakta bekletilen patatesler pişerken, diğer taraftan diğer malzemeleri hazırlamaya başlayınız. Haşlanan patateslerin o sıcak suyu değiştirildikten ve soğuduktan sonra patatesleri soyulup bir kâse içerisine bırakınız. Derince bir kâse içerisine koyulan soyulmuş patateslerin üzerine tereyağı, süt ve tuzu ilave ederek iyice karıştırınız. Daha önceden rendelediğiniz havuçları yine bir tencere içerisinde zeytinyağı ile iki veya üç dakika kadar ocak üzerinde kavurunuz. Diğer bir kâse içerisinde hazırladığınız patates püresini cam borcam içerisine yerleştirdikten sonra ocakta kavurduğunuz havuçları üzerini kapatacak şekilde bir kaşık yardımı ile dağıtarak yerleştiriniz. En son olarak yoğurdu ezilmiş sarımsak ile karıştırdıktan sonra düzgün bir şekilde havuçların üzerine yayınız. En son görsel güzelliği arttırmak için pul biberini serpiştirerek servise hazır hale getiriniz. Artık patatesli havuç püresi hazır ve servis edilebilir.

Günümüzde birçok patates püresi çeşidi olmasına rağmen evde bayanların en çok yapmayı tercih ettiği pürelerin başında gelen patatesli havuç püresi et yemeği severlerin tercih ettiği kolay bir püre çeşididir. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }