{ "title": "Kremalı Patates Püresi", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/kremali-patates-puresi.jpg", "date": "20.01.2024 00:11:47", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kremalı patates püresi, konuklarınıza sunacağınız et yemeğinin yanına en fazla yakışan tariflerden biridir. Kırmızı etle yapılan yemeklerde, tavuk sote, kızartma, kavurma ve ızgara türü yemeklerde kremalı patates püresi uyumlu şekilde eşlik edecektir. Ancak pürenizi taze olarak hazırlayıp tüketmenizi tavsiye ederiz. İçinde süt ürünleri de olduğu için pek saklamaya, bekletmeye uygun değildir. Aynı zamanda sıcak olarak tüketilmesi daha iyi olur. Çünkü püre soğuduğunda sertleşir ve tekrar ısıttığınız zaman aynı lezzeti yakalayamazsınız. Bunun dışında kilo vermeye çalışıyorsanız, kilonuzu muhafaza etmek istiyorsanız kremalı patates püresi ölçülü tüketilmelidir. İçeriği ve kalorisi oldukça yüksek olan bu lezzetli püreyi fazla miktarda yemenizi önermeyiz.

Kremalı patates püresi için gerekli malzemeler
Kremalı patates püresi nasıl yapılır?

Hazırlığımıza önce patatesleri yıkamakla başlayalım. Patatesleri vitamin kaybına uğramasın diye kabuklarıyla haşlayalım. Önce harlı ateşte, ardından kısık ateşte kısa sürede patatesler püre olacak kıvamda pişecektir. Burada tek dikkat edeceğiniz husus patatesin kabuklarındaki kumu iyice temizlemektir. Patatesler haşlanırken, bizde beklemeyelim kremalı patates püresinin diğer malzemelerini hazır edelim. Bu arada patatesleri sıkça çatalla kontrol etmeye devam edin. Çok fazla yumuşamasınlar. Patatesler pişince hemen suya tutarak biraz ılınmalarını sağlayın. Çünkü kabuklarını sıcakken soymakta zorlanırsınız. Kabuğu soyulan patatesleri geniş bir kâseye alın ve bekletin.

Küçük bir tavada tereyağını ve süt kremasını eritmeye başlayın. Bu sayede ezilmiş püre halindeki patateslerle daha iyi karışır. Çünkü patatesler ezilinceye kadar ilk sıcaklıklarını kaybedecek ve tereyağının iyice erimesi zorlaşacaktır. Patatesleri mikser, patates ezici ya da çatal kullanarak püre haline getirin. Erimiş tereyağı ve süt kremasını, karabiber, kırmızı pul biber ve tuzu koyarak tüm malzemeleri iyice harmanlayarak karıştırın. Artık kremalı patates püresi hazır. Bunu ister dekoratif şekilde servis tabaklarına alın ister kaselerde servis yapın. Üzerine biraz kırmızı pul biber gezdirin, görselliğini arttırın.

Afiyet olsun.
" } ] }