{ "title": "Garnitürlü Patates Püresi", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/garniturlu-patates.jpg", "date": "20.01.2024 09:33:35", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Garnitürlü patates püresi, çok amaçlı olarak hazırlanabilir. İster yemeklerinizde meze olarak ister çay saatlerinizde, isterseniz de ana yemek olarak tüketebileceğiniz bir tariftir. İçerdiği malzemeler nedeniyle de oldukça besleyicidir. Özellikle çocuklar için, garnitürlü patates püresi ideal bir tercihtir. Çocuklarınıza sebzede yedirme fırsatı yakalarsınız. Akşam menüsünde kırmızı et, tavuk, hindi gibi ızgara yemeklerinin yanında bu tarifi yaparak sofranızı zenginleştirebilirsiniz. Patates püresi içinde kullanılan garnitürü hazır olanlardan kullanabilirsiniz. Ancak evde hazırlarsanız daha lezzetli olacağını da söylememize gerek yok sanırım. Bezelye ve mısır yine konserve olanlarından tercih edilebilir. Sade patates püresi yemeyi sevmeyenler, farklı bir lezzet arayanlar bunu denemelidir. İsterseniz bu lezzetli tarifi birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Garnitürlü patates püresi için gerekli malzemeler
Garnitürlü patates püresi nasıl yapılır?

Öncelikle patateslerin kabuklarını iyice yıkayarak temizleyin. Bunları tencerenin içine alarak, üzerini geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşin üzerinde patatesleri yumuşayana kadar haşlayın. İçine birazcık tuz atmayı da ihmal etmeyin. Tencerenin kapağını da yarım açık bırakın ve taşmasına engel olun. Pişme sırasında patatesleri arada bir kontrol edebilirsiniz. Yumuşayan patatesleri önce soğuk suya tutun ve biraz ılınmasını bekleyin.

Patateslerin kabuklarını soymaya başlayabilirsiniz. Bunları derin bir kâseye alarak, patates ezici aletle ya da çatal yardımıyla iyice ezin. Bu arada bir tavanın içinde tereyağını eritin. İçinde rendelenmiş havucu sotelemeye başlayın. Ardından haşlanmış bezelyeleri ve mısırları tavaya koyarak malzemeleri karıştırın.

Ezdiğiniz patateslerin içine hazırladığınız sebzeli garnitürü koyarak karıştırın. Ancak sebzelerin ezilmemesine dikkat edin. Buna süt kremasını ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave ederek karıştırın. Daha sonra garnitürlü patates püresini servis tabaklarına alabilirsiniz. Arzu ederseniz sebzeli karışımı patatesli karışımdan ayrı tutabilirsiniz. Patatesler ile rendelenmiş kaşar peynirini ve süt kremasını karıştırabilir. Yanında garnitürü ikram edebilirsiniz. Bu konuda tercih sizin olsun.

Afiyet olsun.
" } ] }