{ "title": "Fırında Kaşarlı Patates Püresi", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/firinda-kasarli-patates-puresi.jpg", "date": "19.01.2024 21:30:38", "author": "Zelal Güvenç", "article": [ { "article": "Fırında kaşarlı patates püresi, yöreden yöreye, birçok farklı yemekte ayrı ayrı lezzetlere sahip olan patates, bir de fırın sıcağında lezzetine lezzet katıyor. Kolay ve pratik yemekleriyle göz doldururken, verdiği tat ile de çok sevilen patates püresi yemekleri annelerimizin vazgeçilmezi arasında yerini her zaman ilk sıralarda tutuyor. Yaz ayı, kış ayı fark etmeksizin sofralarımıza her zaman gelen ve beğenilerek tüketilen en hafif ve sağlıklı püreler arasında yerini korumaktadır.

Fırında kaşarlı patates püresi için gerekli malzemeler
Fırında kaşarlı patates püresi nasıl hazırlanır?

Öncelikle patateslerimizi kabuklu şekliyle yıkıyoruz. Daha sonra yıkamış olduğumuz altı veya yedi adet seçmiş olduğunuz orta boy patatesimizi geniş ve içi su dolu bir tencereye bırakıp patateslerin kaynayıncaya kadar ocakta tutarak bekliyoruz. İyice haşlanıp ezilen patatesleri ocaktan alarak soğuk suyun altına tutuyoruz. Soğuyan patatesleri soyarak geniş bir kap içerisine bırakıp çatal veya kaşık yardımı ile iyice ezin. Daha rahat bir şekilde ezmek isterseniz karıştırıcı yardımı ile de ezebilirsiniz. Blender kullanırken, patatesin içine bir çay bardağı süt ilave ederseniz, ezme işlemi çok daha rahat olacaktır. Daha sonra ezmiş olduğunuz patatesinizin içerisine isteğe göre bir miktar daha süt ilave edebilirsiniz. Hemen arkasından iki yemek kaşığı tereyağını ilave edip, bir tatlı kaşığı ayarlamış olduğunuz tuzu da katın. Hazırlamış olduğunuz bir tatlı kaşığı kimyonu, bir çay kaşığı yedi türlüyü, bir iki çay kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı pul biberi de ilave ederek iyice karışana kadar karıştırınız. Daha sonra fırın tepsinizi çıkartarak dibine yapılmaması için bir tabaka sıvı yağ sürebileceğiniz gibi dilerseniz de bir miktar su bırakabilirsiniz içerisine. Bu sayede püre fırın tepsisine yapışmayacaktır. Pürenizi fırın tepsisine bir güzel yaydıktan sonra rendelemiş olduğunuz bir su bardağı kaşar peynirinizi üzerine serpin. Dilerseniz ince ince kıydığınız maydanozuda üzerine serpiştirebilirsiniz. Pürenizi fırında iyice kızarana kadar bekletiniz ve kızarma işlemi gerçekleşince kapatıp sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }