{ "title": "Fırında Kaşarlı Patates Püresi Tarifi", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/firinda-kasarli-patates-puresi(1).jpg", "date": "19.01.2024 23:02:09", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Fırında kaşarlı patates püresi, Ana yemeklerinizin yanında sunabileceğiniz birçok yemeğe eşlik eden fırında kaşarlı patates püresi misafirlerinizin ve çocuklarınızın severek yiyebileceği bir tariftir. Kısa sürede evde bulunan malzemelerle fırında kaşarlı patates püresi için gerekli malzemeler şunlardır:

Fırında kaşarlı patates püresi için malzemeler
Fırında kaşarlı patates püresi nasıl yapılır?

Patatesleri yumuşayana kadar ocakta haşlıyoruz. Haşlanmış olan patatesleri soğuk suya tutarak hızlı bir şekilde kabuklarını soyuyoruz ve patatesler henüz sıcak iken karıştırıcı yardımıyla püre haline getiriyoruz. Soğuduktan sonra patateslerin kıvamı katılaşacağı için bunu henüz patatesler sıcak iken yapın. Blender yardımıyla püre haline getirdiğiniz patatesler içerisine tereyağı ve tuzu ekleyerek tekrar bir kaşık yardımı ile karıştırın sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Kişilerin zevkine göre patates püresi katı veya hafif sıvı olabilir. Bunu damak zevkinize göre süt ekleyerek kıvamını kendiniz ayarlamalısınız. Fırın kabını bor cam veya yapışmayan kalıplardan tercih edin ve bir miktar tepsinin içini ıslatın. Islattığınız tepsinin içerisinde kalan bir miktar su pürenin tepsiye yapışmamasını sağlayacaktır. Pürenizi uygun fırın kabına dökerek güzelce yayın ve üzerine arzuya göre az veya çok kararınca kaşar peyniri serpip üzerindeki kaşar kızarana kadar 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızartın. Fırında kaşarlı patates püresi hazır. Yemeklerin yanında sıcak servis ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }