{ "title": "Bebek Püreleri", "image": "https://www.pure.gen.tr/images/bebek-puresi.jpg", "date": "21.01.2024 16:22:55", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Bebek püreleri; bebekler için ilk 6 ay en uygun gıda anne sütüdür. 6'ncı aydan itibaren anne sütüne ek olarak uygun besinler yedirilmeye başlanır. Bu dönemde verilecek ek besinler meyve püresi, sebze püresi, peynir, yoğurt, ekmek, yumurta gibi besinler verilmelidir. Önceki yıllarda ek besine geçişte ilk olarak meyve püresi, yoğurt veya muhallebi öneriliyordu. Günümüzde artık ek gıdaya sebze püresiyle başlayıp meyve püresiyle devam edilmesi önerilmektedir. Bunun nedeni, meyvelerin, muhallebilerin tatlı şekerli tadından sonra tatsız tuzsuz olan sebze pürelerin tadına alışmakta zorlanıyorlar ya da yemek istemiyorlar. Bunun için ilk önce sebzelerin tadına alışması gerekir.

Karışık sebze püresi için malzemeler
Karışık sebze püresi nasıl yapılır?

Buharda 10 dakika patatesleri haşlayın. Kabukları soyulmuş kabak, kılçıkları temizlenmiş fasulye ve iyice yıkanmış semiz otunu ekleyin. Blenderdan geçirerek püre haline getirin. İsteğinize göre yoğurtla tatlandırabilirsiniz.

Pirinçli sebze püresi malzemeler
Pirinçli sebze püresi nasıl yapılır?

Havucun kabuğu temizlenerek 10 dakika buharda haşlayın. Kabağı ekleyerek 10 dakika daha haşlayın. Sebzeleri püre haline getirin ve tereyağını pirinci ekleyerek tatlandırın.

Karnabaharlı sebze püresi için malzemeler
  • Yarım kabak
  • Mandalina büyüklüğünde küçük bir parça karnabahar
  • Yarım patates
  • Yarım havuç
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
Karnabaharlı sebze püresi nasıl yapılır?

Sebzelerin hepsini buharda haşlayın. Püre haline getirip zeytinyağı ile tatlandırın.

Balkabağı püresi için malzemeler
  • Orta boy balkabağı dilimi
  • 2 tane elma
  • 2 bardak su
Balkabağı püresi nasıl yapılır?

Kabağı soyun ve küp-küp doğrayın. Elmaları da aynı şekilde küp-küp doğrayın. Üzerini geçecek kadar su doldurun. Yumuşayıncaya kadar pişirin. Çatalla ezerek servis yapın.

Bisküvili taze kayısı püresi için malzemeler
  • 4-5 tane bebe bisküvisi
  • 2 adet kayısı
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
Bisküvili taze kayısı püresi nasıl yapılır?

Bütün malzemeleri püre haline getirin. Bebeğinize hemen yedirin.

Şeftali ve armut püresi için malzemeler
  • Yarım şeftali
  • Yarım armut
  • 2 tane bebe bisküvisi
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
Şeftali ve armut püresi yapılışı

Armut ve şeftaliyi püre haline getirin. Yoğurt ve bebe bisküvisi ile tatlandırıp bebeğe servis edin.

Sebze püresi yapıldığında tuz katılmamalıdır. Haşlanan besinleri olabildiğince çatalla ezilmelidir. Bu şekilde bebekler taneli besinlere daha çabuk alışırlar. Soğan, sarımsak, pırasa ve lahana bebeğe gaz yapacağından 9. Aya kadar önerilmez. Meyve püresinde ise kivi ve çilek 1 yaşından sonra verilmesi uygun olur. Çünkü bebekte alerjiye neden olabilir. Meyvelerin vitaminlerini koruması amacıyla mikser yerine cam rende kullanılmalıdır.
" } ] }