Daha önceden yıkamış olduğunuz kabuklu patatesleri geniş bir tencere içerine alarak patatesler iyice haşlanana kadar orta ateşte pişiriniz. Haşlanan patateslerinizi ocaktan alarak soğuk suyun altına tutarak iyice soğutun. Patatesler soğuyunca soyma işlemine başlayabilirsiniz. Daha sonra çatal veya kaşık yardımıyla, büyük bir tahta kaşıkta olabilir, iyice ezin. Dilerseniz bu ezme işlemini bir karıştırıcı yardımıyla da yapabilirsiniz. İyice ezmiş olduğunuz patatesleri geniş ve rahat edebileceğiniz bir tencere veya tavanın içine alarak içerisine iki yemek kaşığı tereyağını ilave ederek bir güzel karıştırın. Tereyağı tam eriyince içerisine yedi adet yumurtayı tek tek kırarak hepsinin pişmesini bekleyiniz.
Ara ara karıştırarak patates ve yumurtaların yanmasını engelleyiniz. İyice karışan ve pişen patates ve yumurta karışımının içerisine bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı pul biberi ilave ederek iyice karıştırın. Pişen yumurtalı pürenin altını kapatarak sıcak bir şekilde servis tabaklarına doldurarak ve üzerine ince ince kıydığınız maydanozu serpiştirerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.