Patates Püresi

Patates püresi, herkesin yapabileceği derecede çok kolay bir tariftir. Ancak tam kıvamını tutturmanız gereklidir. Yoksa patates püresinin lezzetini yakalayamazsınız. Birçok çeşit patates püresi bulunmaktadır. İsteyen damak zevkine uygun olarak kaşarlı patates püresi, fırında patates püresi, yoğurtlu patates püresi vb. Tarzda yapabilir. Patates püresine çoğu kişi margarin kullanarak yapar ancak ben gerek sağlık açısından gerekse lezzet açısından her zaman tereyağını tercih ederim.
Ayrıca gerçek tereyağıyla yapılan patates püreleri tam kıvamında olurlar. Her neyse artık gelelim bu nefis patates püresinin tarifine.

Patates Püresi Malzemeleri

  • 3-4 adet orta büyüklükte patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Hafif acılı olmasını isteyen pul biber de katabilir.

Patates Püresi Nasıl Yapılır?


Patatesleri haşlayınız. Patatesler haşlandıktan sonra farklı bir tencerenin içerisine tereyağını koyup eritmeye başlayın. Yağ eridikten sonra üzerine patatesleri ilave edelim. Patatesleri kaşıkla veya ezme aleti ile iyice ezip karıştırınız. Patatesleri ezmesi kolay olsun diye öncesinde küçük parçalara kesip öyle de ezebilirsiniz. Daha sonra üzerine 1 su bardağı soğuk sütümüzü ilave edip karıştırmaya devam edelim. Süt ısındıkça buhar olup uçacaktır. Böylece pürenin de kıvamı gelmeye başlayacaktır. Bu aşamada püreye yeterli miktarda tuz ilave edip, karar hale getiriniz.

Patates püresinin kıvamını tutturmak elinizin altındaki ocağın düğmesidir. Patates püresinin sıvı olmasını istiyorsanız, ocağı söndürün. Ancak biraz daha katı püre istiyorsanız, püreyi ocakta biraz daha tutmalısınız. Böylece katı kıvamı elde edebilirsiniz. Ardından püreniz servise hazırdır. İsteğe bağlı olarak pul biber, karabiberde ilave edebilirsiniz.

Bilgi Notu: Patates püresini yapıp deneyimli olduktan sonra ocak ısısını normal ayarda tutabilirsiniz. Eğer ilk defa patates püresi yapıyorsanız ısı ayarını düşük tutunuz, böylece heyecan yaşamazsınız. Bir de patatesler haşlandıktan sonra ezmek için mikserde karıştırmayınız, püreniz sakız gibi olur.

Patates Püresi Çeşitleri

  • Ispanaklı Patates Püresi: Ispanak fazlasıyla yararlı otlardan biridir. Sizde ıspanağı patates püresinin içine katarak değişik tatlar elde edebilirsiniz.
  • Sarımsaklı Patates Püresi: Sarımsak her yemeğe yakışan tatlardan birisidir. Patatesin sadeliğinin yanında güzel olacağına eminim.
  • Sütlü Patates Püresi: Eğer aynı tür yemekleri yapmaktan sıkıldıysanız püreyi sütlü yaparak yumuşak bir doku elde edebilirsiniz. Bunda yapmanız gereken tek şey sadece biraz krema kullanmak olacak.
  • Bezelyeli Patates Püresi: Patates pürenizi biraz renklendirmeye ne dersiniz? Yapmanız gereken şey konserve bezelyeler yerine taze bezelyelerle hem tat verebilirsiniz hem de renklendirebilirsiniz.
  • Brokolili Patates Püresi: Brokoli yemeğini güzelleştirmenin bir sırrı daha patates püresiyle birleştirmeye var mısınız? Lahana ya da brokoli pek sevilmeyen sebzelerdir. Ancak onlar kadar yararlısı da ne yazık ki yoktur. Tüketmemiz gereken besinlerdendir. Bu durumda patatesle birleştirip severek tüketebilirsiniz.
  • Beşamel Soslu Patates Püresi: Çeşitlerimize yeni bir tat daha katmaya devam ediyoruz. Beşamel sosuyla patates püresi harika bir ikilidir. Hem 5 çaylarında hem de misafir sofralarında ikram edilecek nefis lezzetlerden bir tanesidir.
  • Kaşarlı Patates Püresi: Kaşar peyniri ile patatesi daha lezzetli hale getirmek kadar güzel bir şey yoktur sanırım. Her şeye yakışan cinsten bir peynir püreye de yakışacaktır.
  • Soğanlı Patates Püresi: Püreyi karamelize edilmiş soğanla buluşturup beklentinin üstünde bir lezzet yakalayabilirsiniz.
  • Yoğurtlu Patates Püresi: Püreler arasında en sevdiğim çşsit olduğunu söyleyebilirim. Üstelik hem yapılışı kolay hem de zahmetsiz. Patatesi püre haline getirip borcama yerleştiriniz. Üzerine ise yoğurdu döküp sosla süsleyebilirsiniz.
  • Şehriyeli Patates Püresi: Şehriyeli patates püresi mi olurmuş demeyin oluyor çünkü. Değişik tatlar içerisindeyseniz bu çeşidi de denemelisiniz.
  • Mısırlı Patates Püresi: Lezzetlerin üstünde bir tat olan yumuşacık patatesle birlikte olan mısırı evde de deneyebilirsiniz.
  • Hardal Tohumlu Patates Püresi: Hardal genelde et ve tavuk yemeklerinde sos olarak kullanılan bir tatlandırıcıdır. Bizler bu sosu yemeklere katmayı sevmeyiz genelde ama patates püresinin içinde mükemmel oluyor. Denemelisiniz.
21.01.2024 09:35:31
Patates Püresi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Patates Püresi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Patates Püresi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Patates Püresi Sütsüz

Patates püresi sütsüz, Patates püresi sütsüz hali ile de sofralarda yer almaktadır. Patates püresinin birçok çeşidi bulunmaktadır. Patates püresi çeşitleri t...
Devamını Oku

Hazır Patates Püresi

Hazır Patates Püresi, piyasada satılan hazır patates püreleri zahmetsiz ve kolayca hazırlanmaktadır. Hazır patates püresinin içerisine sıcak su, tereyağı ve ...
Devamını Oku

Patates Püresi Kızartması

Patates püresi kızartması evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer almaktadır. Aniden gelen misafirleriniz için ya da aileniz için keyifli ...
Devamını Oku

Patates Püresi Çeşitleri

Patates püresi çeşitleri, Patates sebzesi hem lezzeti hem de her hali ile rahatlıkla kullanılabilen bir gıda türüdür. Özellikle yemeklerde çok kullanılan bu ...
Devamını Oku

Püre Kaç Kalori?

Püre kaç kalori, patates püresinin bir porsiyonu tahmini 260 gram civarı gelmektedir. Bu oran 490 kalori civarındadır. 100 gr püre 15.04 gram karbonhidr...
Devamını Oku

Bebekler İçin Patates Püresi

Bebekler için patates püresi, her anne bebeğinin sağlıklı beslenmesi taraftarıdır. Bebeklerde beslenme olarak ilk altı ay anne sütü ile beslenmelidir. Tabii ...
Devamını Oku

Değişik Püre Tarifleri

Değişik Püre Tarifleri; Püre sebzelerin meyvelerin ve etleri süzgeçten geçirilerek, rendelenerek ya da makine ile ezilmiş halidir. Püre Fransızcası 'pur...
Devamını Oku

Yoğurtlu Patates Püresi

Yoğurtlu patates püresi; Yaz aylarında özellikle tercih edilen yoğurtlu patates püresi et yemeklerinin yanında uyumu ile çok tercih edilen bir garnitür çeşid...
Devamını Oku

Yumurtalı Patates Püresi

Yumurtalı patates püresi; patatesi birçok değişik şekilde tüketiyoruz. Kızartma olarak, haşlama olarak, yemek içinde dilimlenmiş olarak. Şimdi de patatesi yu...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Patates Püresi Tarifi

Fırında kaşarlı patates püresi, Ana yemeklerinizin yanında sunabileceğiniz birçok yemeğe eşlik eden fırında kaşarlı patates püresi misafirlerinizin ve çocukl...
Devamını Oku

Havuçlu Patates Püresi

Havuçlu patates püresi, masalarda yerini soğuk meze olarak yerini alacak lezzetli bir tariftir. Salata olarak bile rahatlıkla ikram edilebilir. Patates ve ha...
Devamını Oku

Diyet Patates Püresi

Diyet patates püresi; Patates, düşük kalorili yapısı ve tok tutma özelliği açısından özellikle diyetlerin vazgeçilmez yiyecekleri arasındadır. Patates püresi...
Devamını Oku

Fırında Garnitürlü Patates Püresi

Fırında Garnitürlü Patates Püresi, patates nişasta bakımından oldukça zengin ve çok besleyici bir besin maddesidir. Öyle ki, patates sadece tek başına değil ...
Devamını Oku

Kremalı Patates Püresi

Kremalı patates püresi, konuklarınıza sunacağınız et yemeğinin yanına en fazla yakışan tariflerden biridir. Kırmızı etle yapılan yemeklerde, tavuk sote, kıza...
Devamını Oku

Mantarlı Patates Püresi

Mantarlı patates püresi, mantarın ve patatesin birleşerek harika bir lezzet ortaya çıkardığını şimdi vereceğimiz mantarlı patates püresi tarifini uygulayarak...
Devamını Oku

Mayonezli Patates Püresi

Mayonezli patates püresi; mayonez severler için eşsiz bir lezzet olan mayonezli patates püresi pratik hazırlanması, masrafsız olması ve kolay servis e...
Devamını Oku

Soğanlı Patates Püresi

Soğanlı patates püresi: Soğanlı patates püresi Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Patates, genel olarak sevilen bir tat sofralarda görülmek istenen bi...
Devamını Oku

Patates Püresi Kalori

Patates Püresi Kalori, Patates C ile B vitaminleri, bakır, fosfor, demir ve kalsiyum bakımından oldukça zengin bir sebze çeşididir. Patates enerji verir...
Devamını Oku

Püre

Püre, sebzelerin ezilerek ya da süzgeçten geçirilerek yapılan bir meze çeşididir. Oldukça sevilir ve et yemeklerinin, tavuk yemeklerinin, yanına pilavların y...
Devamını Oku

Borcamda Patates Püresi

Borcamda patates püresi, patates, patlıcangiller ailesinden olan yumruları yenilen otsu bir bitki türüdür. Boyları genellikle 70-80 cm olan, pembemsi-be...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Patates Püresi Sütsüz
Hazır Patates Püresi
Patates Püresi Kızartması
Patates Püresi Çeşitleri
Püre Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024