Pancarlı Patates Püresi
Pancarlı patates püresi; Patates püresi çeşit zenginliği açısından çok önemli bir garnitürdür. Özellikle et yemeklerinin yanında daha çok tercih edilen patates püreleri sofraların vazgeçilmezidir. Her ne kadar uğraştırıcı gibi görünse de pancarlı patates püresi aslında yapılışı açısından çok kolay ve basittir. Değişik damak lezzetlerine meraklı herkesin rahatlıkla yapıp deneyebileceği pancarlı patates püresi denenmesi gereken bir lezzettir.
Aslında herkes kendi sevdiği sebze çeşitleri ile yeni patates püreleri geliştirebilirse de öncelikli olarak bu vereceğimiz tarifi denemelerini kesinlikle öneririm.
Pancarlı patates püresi malzemeleri- Üç adet büyük boyda patates,
- 750 gram kadar pancardan elde edilen pancar kökü,
- Bir tatlı kaşığı kadar rendelenmiş parmesan peyniri,
- Beş yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi,
- Bir tatlı kaşığı ağaç çileği sirkesi,
- Dört su bardağı soğuk süt,
- Bir yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı,
- Tuz, karabiber,
Pancarlı patates püresi nasıl yapılır?
Pancarlı patates püresinin iki farklı şekilde yapılışı vardır. Sizlere öncelikle haşlanarak yapılanın tarifini vereceğiz
Hazırladığınız pancar ve patatesleri soyduktan sonra küçük küpler halinde doğrayarak kaynamış su içerisine ilave ederek tencere ile ocakta haşlanana kadar bekletiniz. Gereken yumuşamaya gelen pancar ve patateslerin suyunu süzgeç yardımı ile süzdükten sonra bir borcama alarak kaşık veya çatal yardımı ile veya ellerinizle iyice ezerek püre haline getiriniz.
Ezilme işlemi boyunca pancarın o rengini vermeye başladığını görürsünüz. Tekrar bir tencere ayarlayıp içerisine tereyağını ilave ederek biraz ısıttın. Isınan yağın üzerine pürenizi ilave ederek yağın iyice karışmasını sağladıktan sonra, sütü ilave ediniz. Yaklaşık olarak homojen bir karışım haline gelinceye kadar karıştırmaya devam ediniz. En son olarak da rendelemiş olduğunuz kaşar ve parmesan peynirini üzerine atarak eriyinceye kadar karıştırırken tuzunu da atmayı ihmal etmeyiniz. Artık pancarlı patates püreniz hazır ve servis edilebilirdir.
Bir diğer pancarlı patates püresi nasıl yapılır?
Yine aynı malzemelerle sadece karabiber ve alüminyum folyo ekleyerek yapacağınız bu fırındaki yöntemi de çok tercih edebileceğiniz bir tariftir. Bu pancarlı patates püresi tarifi için öncelikle fırını 200 derecede ısıtırız. Daha sonrasında bütün pancarları ayarladığımız alüminyum folyo içerisine yerleştirerek paket haline getiririz. Patatesleri bir çatal yardımı veya kürdanla birkaç yerinden delerek fırın tepsisine paketlenmiş pancar ile fırına yerleştiririz. Pancar ve patatesler yumuşayıncaya kadar fırında piştikten sonra yani yaklaşık bir saat kadar fırında kaldıktan sonra çıkartarak sebzeler ılınması için bir tarafta bekletilir. Yalnız soğumaması gerekir. Pancar ve patatesleri bir karıştırıcı yardımı ile püre haline gelinceye kadar çırptıktan sonra içerisine ağaç çileği sirkesi ile parmasen peyniri, tuzu ve karabiberi ekleyerek çırpma işlemi yeniden yapılır. Daha sonrasında ise hazırlanan karışım bir servis tabağına alınarak isterseniz bir kaşık ya da başka bir şey ile şekil verilerek süslenir ve servis edilmek üzere yemek masanızda yerini alır.
Afiyet olsun.
20.01.2024 05:39:33
Pancarlı Patates Püresi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Pancarlı Patates Püresi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|