Mayonezli Patates Püresi
Mayonezli patates püresi; mayonez severler için eşsiz bir lezzet olan mayonezli patates püresi pratik hazırlanması, masrafsız olması ve kolay servis edilişi ile, vakti az olan bayanların gönül rahatlığı ile tercih edip hazırlayabileceği pratik yemekler arasında yerini koruyor.
Mayonezli patates püresi için gerekli malzemeler- 5 adet orta boy büyüklükte patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 4 veya 5 yemek kaşığı mayonez,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 tatlı kaşığı karabiber,
- 1 tatlı kaşığı kimyon.
Mayonezli patates püresi nasıl yapılır?
Patatesi kabuklu haldeyken iyice yıkadıktan sonra soyacak yardımı ile kabuklarını soyuyoruz. Soyduğumuz patatesleri yemeklere doğradığımız büyüklükte doğrayarak yarısına kadar su dolu orta büyüklükteki tencereye bırakıyoruz. Ocağı açarak orta ateşte patatesleri haşlıyoruz. Kaynayan patateslerimizi ocaktan alıp süzgeç yardımı ile süzdükten sonra geniş bir kap içerisinde çatal veya ezici herhangi bir cisimle eziyoruz. İçerisine henüz sıcakken iki yemek kaşığı tereyağı ile bir çay kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı karabiber ve bir tatlı kimyon ilave ederek iyice karıştırıyoruz. Son olarak da dört beş kaşık kadar ayarlamış olduğumuz mayonezide ekleyerek karıştırıyoruz. Daha sonra servis tabağına alıp servis diyoruz.
Afiyet olsun.
21.01.2024 13:13:50
Mayonezli Patates Püresi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|