Maydanozlu patates püresi: genellikle kadınlar tarafından sevilen ve beğenilen bir lezzettir. Dünya mutfaklarında patates oldukça büyük öneme sahip olan bir besin türüdür. Ülkemizde de patates püresi çocuklar tarafından sevilen ve sofralarda aranan bir tattır. Maydanozlu patates püresi, genellikle iştahsız çocukların beslenmesinde oldukça sevilen ve fayda sağlayan bir lezzettir.
Türk mutfağının en bilindik tatlarından olan maydanozlu patates püresi günümüzde servis tabaklarında sergilenen yiyecekler arasında aranılan bir çeşittir. Misafir kabulünde ikram çeşitlerinin vazgeçilmezlerinden biri olan maydanozlu patates püresi vücuda faydası ile de bilinmektedir. Maydanozlu patates püresi pikniklerde, misafir kabullerinde, kadın günlerinde, doğum günü partilerinde yapabileceğiniz hem pratik hem maliyetsiz hem de besin değeri açısından yüksek olan bir ikram çeşididir.
Orta boy bir tencere içerisine su koyup kaynatınız. Kaynatılan suyun içerisine bir miktar tuz atınız. Sonrasında patatesleri soyup doğramalısınız ve kaynayan tuzlu suyun içine patatesleri pişmeye bırakın. Patateslerin haşlanması için tencerenin içine koyduktan sonra patateslerin pişerek yumuşamasını beklemelisiniz.
Tuzlu suyun içerisinde pişen patatesin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra patatesi salata tabağına alabilirsiniz. Pişen patatesler püre yapılması için ezilmeye başlanır. Patates temiz bir kıyma çekme makinesi yardımıyla veya mutfak robotu yardımıyla püre haline getirilmelidir. Patatesin ezilme sırasında daha patates sıcak iken tereyağı eklenir. Patates soğumadan önce içerisine rendelenmiş kaşar peynirini, ince kıyılmış maydanozu ve çiğ kremayı eklemelisiniz. Maydanozlu patates püresi sıcak olarak ikram edilmeli. Tabaklara şekil vererek görsellik kazandırabilirsiniz. Maydanozlu patates püresini süslemek için karabiler ve pul biber kullanabilirsiniz ve bu şekilde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.