Köfteli Patates Püresi
Köfteli Patates Püresi, besin değeri oldukça yüksek olan patates özellikle nişasta açısından zengin bir besindir. Ayrıca kırmızı ette protein açısından zengin bir besin maddesi olduğu için patates püresi ile hazırlandığından dolayı çok besleyici bir ana yemek olarak da hazırlanmaktadır. Köfteli patates püresi hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilerek tüketilmektedir.
Ayrıca evinize gelen özel konuklarınıza bu muhteşem lezzeti hazırlayarak ikram edebilirsiniz. İsterseniz hazırladığınız köftenin içerisine patates püresini koyarak rulo şeklinde sarabilirsiniz, isterseniz de tepsinin içinde salçalı su ya da köftelerin üzerine koyarak pişirebilirsiniz. Burada pişirme tekniği oldukça önemlidir, çünkü köfteler ceviz büyüklüğünde hazırlandıktan sonra ortası çukur şeklinde açılır ve hafif kızarıncaya kadar pişirilmeli, daha sonra patates püresini içine doldurularak işlem devam etmelidir. Eğer köfte çiğ iken içerisine patates püresi konursa köfte çiğ kalır ve tam pişmez.
Patates Püresi İçin Gerekli Olan Malzemeleri- 2 adet orta boy patates
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Köftesi İçin Gerekli Olan Malzemeleri- 500 gram özel çekilmiş kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 3 dilim bayat ekmek içi (Robotta çekilmiş)
- Kırmızı pul biber
- Yeterli miktarda tuz
- Karabiber
- Kimyon
Köfteli Patates Püresi sosu İçin Gerekli Olan Malzemeleri- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Köfteli Patates Püresi Nasıl Yapılır?
Öncelikle işe köfteyi hazırlamakla başlayalım.
Derin bir kâsenin içerisine kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, ezilmiş sarımsağı, kırmızı pul biberi, karabiberi ve kimyonu ilave ederek iyice yoğuralım. Ardından hazırladığınız köfteden ceviz büyüklüğünden parçalar alalım ve içini bardak gibi şekillendirelim. Bu arada önceden 190 derecede ısıtılan fırında köfteler hafif kızarıncaya kadar pişirelim. Daha sonra patates püresini hazırlamak için haşlanmış olan patateslerin kabuklarını soyalım ve derin kâsenin içerisine alalım. Ardından çatal kullanarak patatesleri iyice ezelim. İçine tereyağını, ütü, tuzu ve rendelenmiş kaşar peynirini ekledikten sonra iyice karıştıralım. Fırında önceden hafifçe kızartılmış olan köftelerin içine hazırladığınız patates püresi ile dolduralım. Küçük bir kâsenin içine salçayı sulandıralım ve köftelerin üzerinde gezdirerek tepsiye dökelim. En son köftelerin üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpelim ve fırına koyalım. Kaşar peyniri eriyinceye kadar fırında yemeği kızartalım. İsterseniz köfteli patates püresini pirinç pilavı eşliğinde servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 16:29:20
Köfteli Patates Püresi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Köfteli Patates Püresi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|