Kaşarlı Patates Püresi Tarifi
Kaşarlı patates püresi tarifi; kaşarlı patates püresini ülkemizde hemen hemen her yörede yapılan ve lezzet ile yenilen, kolay ve pratik hazırlanışıyla da her bayanın gözdesi olan bir yemek çeşididir. Özellikle küçük çocuklara, rahat yutabilmeleri için ve yumuşak olduğundan ağız içlerine ve diş etlerine zarar vermemesi içinde çok tercih edilmektedir.
Ayrıca yaşlı bakımında da kaşarlı patates püresi ve sade patates püresi de tercih ediliyor.
Kaşarlı patates püresi için gerekli malzemeler- 6 adet patates,
- Bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 çay bardağı süt,
- 1 tatlı kaşığı yeditürlü,
- 1 tatlı kaşığı karabiber,
- 1 tatlı kaşığı pul biber,
- İsteğe göre bir miktar, çok küçük dilimlenmiş maydanoz.
Kaşarlı patates püresi nasıl hazırlanır
Öncelikle altı adet patates kabuklarından bir güzel arındırılır. Soyulan her bir patatesi büyüklüklerine göre 3-4 parça olacak şekilde dilimleyin. Dilimlemiş olduğunuz patatesleri yıkayıp süzdükten sonra küçük bir tencere içerisinde kaynatıp tam anlamıyla yumuşayıncaya kadar haşlayınız. Haşlanıp iyice yumuşamış olan patatesleri haşladığınız tencereden çıkartarak bir süzgeç yardımı ile süzün. Daha sonra hazır bulundurmuş olduğunuz geniş ve rahat hareket edebileceğiniz bir tencere içine haşlanmış patatesleri bir kaşık veya bir çatal yardımıyla çok fazla olacak şekilde iyice ezin.
Daha sonra kısık ateşteyim ocak üzerine bırakın. İyice ezilen patatesin içerisine bir su bardağı kadar hazırlamış olduğunuz kaşar peynirini ilave ederek karıştırın. İyice karışmış olduğuna emin olduktan sonra iki yemek kaşığı tereyağını içinde erir hale gelir gibi ezip karıştırın. Daha sonra bir çay bardağı sütü ilave ederek hemen üstüne bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı yeditürlü, bir tatlı kaşığı karabiber ve bir tatlı kaşığı pul biberi de ilave ederek iyice karıştırın. Bu işlemler sonucunda kısık ateşte olan ocağınızın altını kapatınız. Pürenin içine katmış olacağınız bir miktar kimyonda tadına tat katacaktır. Dilerseniz ayıklayıp, temizleyip yıkayıp daha sonra kuruyana kadar süzdüğünüz maydanozu da çok ince kıyıp pürenizin içine ilave edebilirsiniz. Pürenizi sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
19.01.2024 21:07:55
Kaşarlı Patates Püresi Tarifi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Kaşarlı Patates Püresi Tarifi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|