Havuçlu Patates Püresi
Havuçlu patates püresi, masalarda yerini soğuk meze olarak yerini alacak lezzetli bir tariftir. Salata olarak bile rahatlıkla ikram edilebilir. Patates ve havucun bu mükemmel birleşimi damak tadınıza hitap edecektir. Arzu edenler havuçlu patates püresi içinde sarımsaklı yoğurtlu bir sosta kullanabilir. Pürenizi daha önceden hazırlayıp buzdolabında 1-2 gün saklayabilirsiniz.
Konuklarınız geleceği zaman fazla zorlanmadan mutfak işlerinizi bitirebilirsiniz. Tarifimizin besin değeri oldukça yüksektir. Ancak kalorisinin da yüksek olduğu unutulmamalıdır. Eğer diyet yapıyorsanız, havuçlu patates püresini az miktarda tüketmenizi tavsiye ederiz. Biz püremizi bugünden hazırlayalım. Yarın konuklarımız için ana yemeğimizi hazırlar, ikramlıklarımızı tamamlamış oluruz. Hepinize kolay gelsin.
Havuçlu patates püresi için gerekli malzemeler- 6-7 adet orta boyda patates
- 1,5-2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- 5-6 adet havuç
- 2,5 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- 5-6 dal maydanoz
- Yeteri kadar tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Havuçlu patates püresi nasıl yapılır?
Her zaman yaptığımız gibi önce patatesleri yıkayalım ve haşlamaya hazırlayalım. Patatesleri her zaman kabuklarıyla haşlayın, ardından soyun. Böyle yaparsanız vitamin kaybına engel olursunuz. Ancak kabuklarını iyice yıkamaya da dikkat edin.
Patatesleri haşlamaya bıraktığınızda, sizde pürenin öteki malzemelerini hazırlamaya başlayabilirsiniz.
Havuçları yıkayın, kabuklarını soyarak rendenin iri tarafıyla kâsenin içine rendeleyin. Bu arada tavanın içine zeytinyağını koyarak kızdırmaya başlayın. Buna rendelenmiş havuçları koyarak kavurmaya başlayın. İçine biraz tuz ilave etmeyi de unutmayın. Havuç önce suyunu salacak, ardından çekecektir. Suyunu çekince ocağın altını kapatabilirsiniz. Kaynayan patatesleri kontrol ederek, yumuşayıp yumuşamadıklarına bakın. Pişmişse tencereyi ocaktan alabilirsiniz.
Havuçlu patates püresi için önce haşlanmış patatesleri kâsenin içinde ezmeye başlayın. Püre haline gelince içine sütü ve tereyağının bir kısmını katın. Bunları patateslerle harmanlayın. Buna hazırladığınız havuç rendesini de ilave edin ve karıştırın. Uygun boyda bir borcamın içini suyla ıslatarak, hazırlanmış püreyi içine döşeyin. Bu arada bir kâsede yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırarak sosunuzu hazırlayın. Bunu borcama yaydığınız havuçlu patates püresi üzerine dökün. Küçük sos tavasında kızdırdığınız tereyağı ve kırmızı pul biberi de üzerine gezdirin. Yapacağınız son hazırlık maydanozları ince kıyıp havuçlu patates püresinin üstüne serpmek. İşte tarifimizi hazırlamak bu kadar kolay. Arzu edenler havuçlu patates püresini tek kişilik kaselere aynı şekilde hazırlayabilir, sunumu böyle yapabilir.
Afiyet olsun.
19.01.2024 07:34:19
Havuçlu Patates Püresi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|