Domates Püresi

Domates püresi; Bir çoğumuz yemeklerinde salçadan ziyade domates kullanmaktadır. Aynı şekilde birçok kişi de domatesi dilim şeklinde değil püre şeklinde tüketmeyi tercih eder. Domates püresi ile hazırlanan yemekler oldukça lezzetlidir. Domates püresi yaz aylarında en taze ve hormonsuz domatesler toplanarak hazırlanıp kışın da tüketilebilir. Domates püresinin yaz aylarında hazırlanmasının nedeni domatesin o mis gibi kokusu güneşte kızarmasından dolayı vitamini ve en sağlıklı domatesin yaz aylarında yetiştirildiği içindir.
Domates püresi ev hanımlarının işlerini kolaylaştıran mükemmel bir buluştur. Çünkü domates püresi önceden hazırlanıp derin dondurucu veya konserve şeklinde saklanıp daha sonra yemeklerde kullanılmaktadır. Yemek yaparken domates soyup rendelemekle veya doğramakla zaman kaybetmek yerine hazır domates püresi kullanarak zaman kazanabilirler. Domates püresini hazırlamak için öyle düşünüldüğü gibi uzun zaman ve zahmet gerektirmemektedir. Sadece domatesleri seçerken organik ve taze olmalarına dikkat etmek gerekir. Domates püresi hazırlarken dilerseniz karıştırıcı kullanarak işinizi dahada kolaylaştırabilirsiniz. Daha önce hiç domates püresi hazırlamayanlar için her yıl hazırlayıp kışın kullandığım bu enfes lezzetin tarifini paylaşıyorum. Yapmanız gereken püf noktalarına dikkat edip tarife uygun hazırlamanız.

Domates püresi için gerekli malzemeler

  • 10 kilogram domates,
  • 2 yemek kaşığı tuz,
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı,
  • 6 adet cam kavanoz.

Domates püresi nasıl yapılır?


Domates püresi hazırlamak için yapılması geren en önemli ve en basit işlem mis kokulu ve iyice kızarmış taze domatesleri seçmek olmalı. Daha sonra eve getirdiğimiz domatesleri bir güzel yıkayıp Sularını süzüyoruz. Ardından eğer yemeklerin yüzeyinde pul biber gibi domates kabukları görmek istemiyor iseniz domateslerin kabuğunu soyun. Yok sizin için fark etmiyor ise domatesleri kabuğuyla birlikte ortadan kesip blenderde iyice püre olacak şekilde çektirin ya da ortadan keserek rendeleyebilirsiniz bu işinizi daha çok zorlaştıracaktır. Ayrıca acı sevenler domates püresi hazırlarken içerisine acı cin biberi dilimleyip atabilirler. Daha sonra derin bir tencerenin içerisine püre haline getirdiğimiz domatesleri koyup bir güzel kaynatıyoruz. Kaynayan domates fazla suyunu çekip iyice püre kıvamını aldığında kaynama süresi yeterli olacaktır. Daha sonra domates püresini ocaktan indirmeden önce içerisine iki yemek kaşığı tuzu atıp dilersek bir çay bardağı kadar da sıvı yağı ilave ediyoruz. Daha sonra içerisini iyice yıkayıp kuruladığımız cam kavanozlara domates püresini dolduruyoruz. Kavanozların üzerinde birer parmak boşluk bırakmayı unutmayın. Kavanozlarda kullanacağımız kapakları kaynar suda haşlayıp kuruladıktan sonra domates püresi sıcakken kapakları kapatıyoruz. Kavanozları düz bir zemine ters bir şekilde çevirip olduğu yerde soğumaya bırakıyoruz. Ertesi gün kapaklardan su sızmıyor ise domates püreleri hazır demektir. Bu şekilde hazırladığımız domates püresini serin ve kuru bir yerde muhafaza ederek ilerleyen zamanlarda kullanabiliriz. Ellerinize sağlık.
19.01.2024 06:28:06
Domates Püresi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Domates Püresi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Domates Püresi"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Patates Püresi Sütsüz

Patates püresi sütsüz, Patates püresi sütsüz hali ile de sofralarda yer almaktadır. Patates püresinin birçok çeşidi bulunmaktadır. Patates püresi çeşitleri t...
Devamını Oku

Hazır Patates Püresi

Hazır Patates Püresi, piyasada satılan hazır patates püreleri zahmetsiz ve kolayca hazırlanmaktadır. Hazır patates püresinin içerisine sıcak su, tereyağı ve ...
Devamını Oku

Patates Püresi Kızartması

Patates püresi kızartması evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer almaktadır. Aniden gelen misafirleriniz için ya da aileniz için keyifli ...
Devamını Oku

Patates Püresi Çeşitleri

Patates püresi çeşitleri, Patates sebzesi hem lezzeti hem de her hali ile rahatlıkla kullanılabilen bir gıda türüdür. Özellikle yemeklerde çok kullanılan bu ...
Devamını Oku

Püre Kaç Kalori?

Püre kaç kalori, patates püresinin bir porsiyonu tahmini 260 gram civarı gelmektedir. Bu oran 490 kalori civarındadır. 100 gr püre 15.04 gram karbonhidr...
Devamını Oku

Bebekler İçin Patates Püresi

Bebekler için patates püresi, her anne bebeğinin sağlıklı beslenmesi taraftarıdır. Bebeklerde beslenme olarak ilk altı ay anne sütü ile beslenmelidir. Tabii ...
Devamını Oku

Değişik Püre Tarifleri

Değişik Püre Tarifleri; Püre sebzelerin meyvelerin ve etleri süzgeçten geçirilerek, rendelenerek ya da makine ile ezilmiş halidir. Püre Fransızcası 'pur...
Devamını Oku

Yoğurtlu Patates Püresi

Yoğurtlu patates püresi; Yaz aylarında özellikle tercih edilen yoğurtlu patates püresi et yemeklerinin yanında uyumu ile çok tercih edilen bir garnitür çeşid...
Devamını Oku

Yumurtalı Patates Püresi

Yumurtalı patates püresi; patatesi birçok değişik şekilde tüketiyoruz. Kızartma olarak, haşlama olarak, yemek içinde dilimlenmiş olarak. Şimdi de patatesi yu...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Patates Püresi Tarifi

Fırında kaşarlı patates püresi, Ana yemeklerinizin yanında sunabileceğiniz birçok yemeğe eşlik eden fırında kaşarlı patates püresi misafirlerinizin ve çocukl...
Devamını Oku

Havuçlu Patates Püresi

Havuçlu patates püresi, masalarda yerini soğuk meze olarak yerini alacak lezzetli bir tariftir. Salata olarak bile rahatlıkla ikram edilebilir. Patates ve ha...
Devamını Oku

Diyet Patates Püresi

Diyet patates püresi; Patates, düşük kalorili yapısı ve tok tutma özelliği açısından özellikle diyetlerin vazgeçilmez yiyecekleri arasındadır. Patates püresi...
Devamını Oku

Fırında Garnitürlü Patates Püresi

Fırında Garnitürlü Patates Püresi, patates nişasta bakımından oldukça zengin ve çok besleyici bir besin maddesidir. Öyle ki, patates sadece tek başına değil ...
Devamını Oku

Kremalı Patates Püresi

Kremalı patates püresi, konuklarınıza sunacağınız et yemeğinin yanına en fazla yakışan tariflerden biridir. Kırmızı etle yapılan yemeklerde, tavuk sote, kıza...
Devamını Oku

Mantarlı Patates Püresi

Mantarlı patates püresi, mantarın ve patatesin birleşerek harika bir lezzet ortaya çıkardığını şimdi vereceğimiz mantarlı patates püresi tarifini uygulayarak...
Devamını Oku

Mayonezli Patates Püresi

Mayonezli patates püresi; mayonez severler için eşsiz bir lezzet olan mayonezli patates püresi pratik hazırlanması, masrafsız olması ve kolay servis e...
Devamını Oku

Soğanlı Patates Püresi

Soğanlı patates püresi: Soğanlı patates püresi Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Patates, genel olarak sevilen bir tat sofralarda görülmek istenen bi...
Devamını Oku

Patates Püresi Kalori

Patates Püresi Kalori, Patates C ile B vitaminleri, bakır, fosfor, demir ve kalsiyum bakımından oldukça zengin bir sebze çeşididir. Patates enerji verir...
Devamını Oku

Püre

Püre, sebzelerin ezilerek ya da süzgeçten geçirilerek yapılan bir meze çeşididir. Oldukça sevilir ve et yemeklerinin, tavuk yemeklerinin, yanına pilavların y...
Devamını Oku

Borcamda Patates Püresi

Borcamda patates püresi, patates, patlıcangiller ailesinden olan yumruları yenilen otsu bir bitki türüdür. Boyları genellikle 70-80 cm olan, pembemsi-be...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Patates Püresi Sütsüz
Hazır Patates Püresi
Patates Püresi Kızartması
Patates Püresi Çeşitleri
Püre Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024