Değişik Püre Tarifleri

Değişik Püre Tarifleri; Püre sebzelerin meyvelerin ve etleri süzgeçten geçirilerek, rendelenerek ya da makine ile ezilmiş halidir. Püre Fransızcası 'pure‘' olarak bilinmektedir. Her ne kadar püre denince aklımıza ilk gelen patates olsa da birçok sebze, meyve, et ile püre yapılmaktadır. Aşağıda vereceğim birkaç püre tarifi ile sofralarınızda ana yemek yanına, ezme veya salata olarak sunabilirsiniz.

Patates Püresi Tarifi


Patates püresi için gerekli malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 bardak süt
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı: Patatesleri fırça yardımız ile güzel yıkadıktan sonra kabukları ile haşlayalım. Haşlanan patatesleri soyalım ve çatal, rende ya da makine yardımı ile ezip püre haline getirelim. Tencerede tereyağını eritelim ve üstüne patates püresini ilave edelim. 1 bardak soğuk süt ve tuz ekleyip karıştıralım. Süt buhar oluncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Kıvamının biraz sulu olmasını istiyorsanız sütün çok buhar olmasını beklemeden ocaktan alabilirsiniz. Katı bir patates püresi için biraz daha ocakta bırakmalısınız. Et ve sebze yemeklerinizin yanında sunabilirsiniz. Patates püresinin içerisine ekleyeceğiniz birçok sebze ile farklı tatlar elde edebilirsiniz.

Avokado Püresi Tarifi


Avokado püresi için gerekli malzemeler
  • 3 adet Avokado
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
Yapılışı: Olgunlaşmış 3 adet avokadoyu yıkayıp soyalım.
Çatal yardımı ile bir kapta ezip püre şekline getirelim. Sarımsakları soyup çok ince kıyalım, tuz ve yoğurt ile avokadonun içine ilave edelim. Bir kaşık yardımı ile hepsini karıştıralım. Servis tabağına alalım isteğe göre üzerine biraz limon sıkabilir ve pul biber ekleyebilirsiniz.

Yeşil Kabak Püresi Tarifi

Yeşil Kabak püresi için gerekli malzemeler
  • 5-6 adet kabak
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım demet dere otu
  • Tuz
Yapılışı: Kabakları yıkadıktan sonra küp-küp doğrayalım ve tencere koyduğumuz 1 bardak su ile kabaklar yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Kabaklar haşlandıktan sonra suyu süzüp çatal ya da robottan geçirip püre haline getirelim. Ezilmiş kabakları tekrar süzgece koyalım, iyice suyunun süzülmesini ve soğumasını sağlayalım. Daha sonra ince ince doğranmış sarımsak, dere otunu ve yoğurdu suyu iyice süzülmüş olan kabaklar ile karıştıralım ve servis tabağına alabilirsiniz. Bu karışıma bir kaşık mayonezde ekleyebilirdiniz.

Bakla Püresi Tarifi

Bakla Püresi için gerekli malzemeler
  • 250 gram kuru bakla içi
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Toz biber
  • Zeytinyağı
  • 4-5 dal maydanoz
Yapılışı: 250 gram baklayı bir gece önceden ıslatalım. Ertesi gün baklanın kabuklarını çıkartıp haşlayalım. Baklayı haşladıktan sonra çatal ya da kaşık ile ezip püre haine getirelim. İçerisine dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, tahin, tuz ve limon suyunu katarak karıştıralım. Servis tabağına aldıktan sonra, istediğiniz kadar baharatları ve maydanozları üzerine serperek servis yapabilirsiniz. Bu lezzet özellikle Antakya'da çok yapılmakta ve tüketilmektedir.
19.01.2024 03:56:46
Değişik Püre Tarifleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Değişik Püre Tarifleri Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Değişik Püre Tarifleri"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Patates Püresi Sütsüz

Patates püresi sütsüz, Patates püresi sütsüz hali ile de sofralarda yer almaktadır. Patates püresinin birçok çeşidi bulunmaktadır. Patates püresi çeşitleri t...
Devamını Oku

Hazır Patates Püresi

Hazır Patates Püresi, piyasada satılan hazır patates püreleri zahmetsiz ve kolayca hazırlanmaktadır. Hazır patates püresinin içerisine sıcak su, tereyağı ve ...
Devamını Oku

Patates Püresi Kızartması

Patates püresi kızartması evde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz tarifler arasında yer almaktadır. Aniden gelen misafirleriniz için ya da aileniz için keyifli ...
Devamını Oku

Patates Püresi Çeşitleri

Patates püresi çeşitleri, Patates sebzesi hem lezzeti hem de her hali ile rahatlıkla kullanılabilen bir gıda türüdür. Özellikle yemeklerde çok kullanılan bu ...
Devamını Oku

Püre Kaç Kalori?

Püre kaç kalori, patates püresinin bir porsiyonu tahmini 260 gram civarı gelmektedir. Bu oran 490 kalori civarındadır. 100 gr püre 15.04 gram karbonhidr...
Devamını Oku

Bebekler İçin Patates Püresi

Bebekler için patates püresi, her anne bebeğinin sağlıklı beslenmesi taraftarıdır. Bebeklerde beslenme olarak ilk altı ay anne sütü ile beslenmelidir. Tabii ...
Devamını Oku

Yoğurtlu Patates Püresi

Yoğurtlu patates püresi; Yaz aylarında özellikle tercih edilen yoğurtlu patates püresi et yemeklerinin yanında uyumu ile çok tercih edilen bir garnitür çeşid...
Devamını Oku

Yumurtalı Patates Püresi

Yumurtalı patates püresi; patatesi birçok değişik şekilde tüketiyoruz. Kızartma olarak, haşlama olarak, yemek içinde dilimlenmiş olarak. Şimdi de patatesi yu...
Devamını Oku

Fırında Kaşarlı Patates Püresi Tarifi

Fırında kaşarlı patates püresi, Ana yemeklerinizin yanında sunabileceğiniz birçok yemeğe eşlik eden fırında kaşarlı patates püresi misafirlerinizin ve çocukl...
Devamını Oku

Havuçlu Patates Püresi

Havuçlu patates püresi, masalarda yerini soğuk meze olarak yerini alacak lezzetli bir tariftir. Salata olarak bile rahatlıkla ikram edilebilir. Patates ve ha...
Devamını Oku

Diyet Patates Püresi

Diyet patates püresi; Patates, düşük kalorili yapısı ve tok tutma özelliği açısından özellikle diyetlerin vazgeçilmez yiyecekleri arasındadır. Patates püresi...
Devamını Oku

Fırında Garnitürlü Patates Püresi

Fırında Garnitürlü Patates Püresi, patates nişasta bakımından oldukça zengin ve çok besleyici bir besin maddesidir. Öyle ki, patates sadece tek başına değil ...
Devamını Oku

Kremalı Patates Püresi

Kremalı patates püresi, konuklarınıza sunacağınız et yemeğinin yanına en fazla yakışan tariflerden biridir. Kırmızı etle yapılan yemeklerde, tavuk sote, kıza...
Devamını Oku

Mantarlı Patates Püresi

Mantarlı patates püresi, mantarın ve patatesin birleşerek harika bir lezzet ortaya çıkardığını şimdi vereceğimiz mantarlı patates püresi tarifini uygulayarak...
Devamını Oku

Mayonezli Patates Püresi

Mayonezli patates püresi; mayonez severler için eşsiz bir lezzet olan mayonezli patates püresi pratik hazırlanması, masrafsız olması ve kolay servis e...
Devamını Oku

Soğanlı Patates Püresi

Soğanlı patates püresi: Soğanlı patates püresi Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Patates, genel olarak sevilen bir tat sofralarda görülmek istenen bi...
Devamını Oku

Patates Püresi Kalori

Patates Püresi Kalori, Patates C ile B vitaminleri, bakır, fosfor, demir ve kalsiyum bakımından oldukça zengin bir sebze çeşididir. Patates enerji verir...
Devamını Oku

Püre

Püre, sebzelerin ezilerek ya da süzgeçten geçirilerek yapılan bir meze çeşididir. Oldukça sevilir ve et yemeklerinin, tavuk yemeklerinin, yanına pilavların y...
Devamını Oku

Borcamda Patates Püresi

Borcamda patates püresi, patates, patlıcangiller ailesinden olan yumruları yenilen otsu bir bitki türüdür. Boyları genellikle 70-80 cm olan, pembemsi-be...
Devamını Oku

Et ve Patates Püresi

Et ve patates püresi; Birçok bayanın çok sık tercih ettiği ve misafirlerine bile servis yaptığı bir yemek çeşididir. Hem kolay ve çabuk hazırlanması hem de g...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Patates Püresi Sütsüz
Hazır Patates Püresi
Patates Püresi Kızartması
Patates Püresi Çeşitleri
Püre Kaç Kalori?
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024