Patatesleri kabuklu haldeyken bir güzel yıkayıp çamurdan ve isten temizleyelim. Daha sonra orta büyüklükteki hazırlamış olduğumuz beş veya altı adet patatesimizi içerisi su dolu tenceremiz içerisine bırakıp iyice kaynayana kadar bekliyoruz. İyice haşlanan patateslerimizi ocaktan alarak soğuk suyun altında tutup iyice soğumasını sağlıyoruz. Soğuyan patateslerimizin hepsini soyduktan sonra, küçük küçük dilimleyip bir kabın içinde çatal, bıçak, kaşık veya rahat edebileceğiniz herhangi bir mutfak gereciyle eziyoruz. Ezerek püre haline getirdiğimiz patateslerimizin içerisine hazırlamış olduğumuz bir kahve fincanı sıvı yapı, bir tatlı kaşığı tuzu, bir tatlı kaşığı karabiberi, bir çay kaşığı kimyonu ve bir çay kaşığı pul biberi ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Servis tabağı içerisine püreden almış olduğunuz ceviz büyüklüğündeki püreleri yerleştirip bu küçük pürelerimize civciv gövdesi şekli verip, çok çok kısa ve ince hazırladığımız havuçlardan da burun yapıyoruz. Kuş üzümüyle de püremize civciv gözü takıyoruz ve civciv püremiz hazır. Bütün püreyi bu şekilde hazırlayıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.