Patateslerimizi yıkadıktan sonra bir tencere içerisine yeterli miktarda su ile ocağa koyup haşlanana kadar pişirelim. Onlar haşlanırken biz diğer taraftan bezelyelerimizi önceden kaynattığımız suyun içerisine atıp haşlanmasını sağlarken özellikle dikkat edilmesi gereken husus bezelyeler haşlanırken rengini kaybetmeden ocaktan indirilmelidir. Bezelyelerin haşlandığını şişerek genişlediğinden anlayabilirsiniz veya tadına bakarak belirleyebilirsiniz. Bu arada haşlamak için ocağa bıraktığımız patateslerin olup olmadığına bir çatal yardımı ile baktıktan sonra yeteri kadar haşlanmış ise soğuması için bir kenara alarak suyunu değiştiririz. Soğuyan patatesleri kabuklarından arındırdıktan sonra ister elleriniz ile doğrayarak ezebilir, isterseniz de bir robot yardımı ile iyice püre haline gelinceye kadar çekebilirsiniz.
Daha sonrasında derince bir kâse içerisine alınan ezilmiş patateslerin içerisine krema, tuz, tereyağı ve karabiberi atarak iyice karışmasını sağlayınız. Bu arada haşlanan bezelyeler suyundan çıkarılarak bir kenarda süzgeçte beklenmeye alınmalıdır. En son olarak patates harcın içerisine dinlenmeye bırakılan haşlanmış bezelyeler ilave edilerek bir tahta kaşık yardımı ile ezmeden yavaş yavaş karıştırılır. Artık hazır diyebileceğimiz bezelyeli patates püresinin daha parlak ve güzel gözükmesi için eritilmiş tereyağını üzerinde gezdirebilirsiniz. Artık püremiz hazır ve servis edilebilirdir. Dediğimiz gibi bir et yemeğinin yanında görsel güzelliği ve damak lezzeti açısından her zaman tercih edebileceğiniz bir püredir. Afiyetler olsun.